,

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Dunia!

Assalamualaikum fellas! Dikesempatan ini, i nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri, Maaf Zahir dan Batin untuk semua kengkawan blogger i dimana sahaja berada even yang berada di hujung dunia sekalipun. We share hari yang sama, kan? :).
 
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI, 
MAAF ZAHIR DAN BATIN Ya


Xoxo
Love Korang
Continue reading Selamat Hari Raya Aidil Fitri Dunia!
, ,

Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah

Iftar Sabahan Blogger 2017 | Assalamualaikum fello. Kesinambungan daripada entri i sebelum ini iaitu Iftar Sabahan Blogger, kali ni i nak share Restoran yang kitaorang pergi. Called Bies Kitchen. Menghidangkan pelbagai jenis makanan kampung, kuih muih, air yang sedap i cakap dan juga pencuci mulut tersedia. While i tengah draft tentang ini, i telan liur da ni. Hahaha. Which is, is teringat ketam kat situ. Sedapppp. Tanya blogger lain berapa banyak ketam i makan dan telan dengan Eca. Kekeke. Mari, biar gambar berbicara ye.




























 
ni kek beli sendiri. sponsor by Kak Pip The Blogger ;)

i tak mampu nak cakap apa, sebab semuanya sedap.
sedap, selesa dan owner pun sporting giler.

for those yang nak ke sana bersempena dengan Bulan Ramadhan ini,
ni nak bagitau semua bahawanya sepanjang Bulan Ramadhan ini, Bies Kitchen memberikan harga untuk all this makan seperti berikut:

RM20.00 (Dewasa)
RM10.00 (Kanak-Kanak)
0138677588 (KAK BIE)
Tempat : Karamunsing Capital, Kota Kinabalu Sabah 
 
But untuk makluman semua juga, sila hubungi KAK BIE untuk tempahan awal,
sebab semua tempat cepat PENUH.

i tak tipu, sebab we pun hampir-hampir tak dapat tambahan meja dan kerusi. uwargh!
Selamat Berbuka Puasa Semua
 
Xoxo.
Love Korang!
Continue reading Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah
, ,

Iftar Sabahan Blogger 2017

Iftar Sabahan Blogger 2017 | Assalamualaikum fellas. Itu dia. Tadi telah berlangsungnya Iftar bersama rakan-rakan blogger Sabah di Bies Kitchen, Karamunsing Capital Kota Kinabalu. Which is, plan ni telah pun dirancang beberapa minggu yang lalu bersama-sama rakan-rakan dalam group whatsapp Sabahan Blogger. For me, Iftar kali ini adalah yang pertama untuk i sebagai seorang blogger. Kalau da tahu benda ni akan happening macam ni, da lama i follow kan diri lepas-lepas punya gather. Hehe. Apa pun, later i sambung lagi pasal ni ya. Masa untuk tidur. Mimpi indah Sabahan Blogger! :D


Update From Yesterday Entri bout this :D


IFTAR SABAHAN BLOGGER 2017
Date : 16.06.2017 (Jumaat)
Venue : Bies Kitchen, Karamunsing Capital, Kota Kinabalu, Sabah

Antara aktiviti:
1. Makan - makan
2. Sembang - sembang
3. Exchange Gift antara blogger and blogger
4. Cabutan bertuah
5. Tetiba ada tambahan 2 item for cabutan bertuah
6. Tetiba ada gift dari i untuk semua blogger termasuklah husband - husband blogger yang datang.
7. Sesi bergambar dengan jayanya, juga bergambar bersama tuan punya Bies Kitchen.
8. Balik. Hahahaha.

Sabahan Blogger Yang Hadir:
1. http://www.jun-zie.com
2. http://www.ecadwinkyasha.com/
3. https://mrsyatie.blogspot.com
4. http://lizaizara.blogspot.my/
5. https://nnizati.blogspot.my
6. http://shumie-dz.blogspot.my/
7. http://inikisahtia.blogspot.com
8. http://www.syuhadasalleh.my
9. http://ciknurul23.blogspot.com/

Biar Gambar Berbicara

Starting form Jun-Zie cabut nama for exchange gift :D

Then hadiah bertukar, daripada Jun-Zie ke Nurul :D

Then Tia aka Yuyu Zulaikha (Hehe) bertukar hadiah ke i la siapa lagi. hehe


Then Kak Mia bertukar hadiah dengan Liza aka Si Puteri Bunian. Hehe.


Ar. Ni yang part yang membingungkan. Kekeke. While cabutan tiga nama hanya tinggal mereka, then decide, antara mereka sahaja yang bertukar hadiah without cabut nama. Macam mana tu? Hehe.


Selesai Exchange Gift. Ke Aktiviti Cabutan Bertuah pula.
Starting from Nat. Syukur Alhamdulillah, rezeki nat :)


Then cabutan bertuah rezeki untuk Tia pula. Baby syukur tak meragam sangat kan tia :)


Next cabutan bertuah dapat ke Syuhada :)


Then cabutan bertuah dapat ke Nurul :)


Ar ni tetiba ada tambahan dua item for cabutan bertuah.
Dan of course lah me bertuah dapat tudung Amaris daripada Liza :D
Yahoo!


Cabutan bertuah ke dua :D
Sambal Ketuk daripada Syuhada dapat kat Liza. Pergh meleleh tengok. Belum lagi rasa :D


Yup its for me! hahaha.


Minyak wangi daripada Tia :)
Serius wangi tiaaa!!


Dan terakhir, gift daripada i untuk semua para blogger :D

later i talk pasal Bies Kitchen ya ;)
  
Xoxo.
Love Korang
Continue reading Iftar Sabahan Blogger 2017
,

Hijab Style 2017 Terbaik di Zalora

Assalamualaikum pembaca. Hijab Style bukan lagi satu gaya yang asing di Malaysia, kan. Malah makin hari makin ramai yang mengenakan hijab. Sudah tu, siap berhijab style lagi.

Sebut pasal Hijab Style, kat sini i nak kongsikan koleksi daripada Zalora, called Zalora Raya 2017. Dimana pada tahun ini, Zalora telah menjadi tuan rumah kepada beberapa koleksi eksklusif daripada para pereka yang tidak asing lagi seperti Kree, Pikat KL, Calacara, Mermaid Luxe, Kami Idea, Minaz, FZK, Lubna, Petra; hijab brands by Ilham Echenta, Naelofar dan mumu; and designer collaborations with LYNDARAHIM, Syomirizwa Gupta, Tsyahmi dan juga Tom Abang Saufi.

Hijab Style 2017

Dah beli hijab untuk hari raya yang bakal tiba? Tak lagi? Ok, jom dapatkan koleksi daripada Zalora. Untuk pengetahuan, bukan sahaja koleksi hijab boleh didapati, malah, koleksi baju raya terkini juga boleh didapati daripada Zalora online. Baju Kurung dan Baju Melayu Murah!
Koleksi Hijab daripada Ilham Echenta


Basic Charm Turban Crepe Ruffle

NOW RM 59.00

- Ruffle details on strap
- Polyblend
- Semi-elasticised
- Lined
- Face dimensions: L27cm x W27cm
- Strap: L78cm


Aulia Velvet Satin Tiara Hijab

NOW RM 79.00

- Smooth solid hue fabric with gem embellishments
- Satin blend
- Semi-elasticized
- Unlined
- Face dimensions: L27cm x W26.5cm
- Shawl: L99cm

Koleksi Hijab daripada Naelofar


Starlet Raya Instant Shawl

NOW RM 55.00

- Flowy instant shawl with Aurore Boreale inspired gem embellishments
- Heavy chiffon
- Stitched hem
- Face dimension: L28.0cm x W27.0cm
- Neck drop: L16.0cm


Dazzle Raya Shawl
NOW RM 59.00

- Pastel hued flowy shawl with gem embellishments
- Korean Chiffon
- Stitched hem
- Dimension: L30.3cm x W10.8cm

Koleksi Hijab daripada Mumu


Geometric Print Shawl

NOW RM 79.00

- Geometric print shawl
- Satin silk
- Stitched hem
- Dimensions: L171cm x W65cm


Marble Square Scarf

NOW RM 95.00

- Marble printed square scarf
- Satin silk
- Stitched hem
- Dimensions: 107cm x 107cm

Cantik-cantik kan koleksi eksklusif mereka? Jom dapatkan sekarang tau. I lebih suka online shopping such like Zalora. Tak perlu beratur panjang untuk mendapatkan sesuatu koleksi hijab yang i suka. Jika telah disediakan medan yang mudah untuk berbelanja, kenapa tidak untuk mencuba kan? Jom. Klik https://www.zalora.com.my/raya/ untuk koleksi hijab style 2017 daripada Zalora untuk hari raya anda. ;)

Xoxo.
Love Korang!
Continue reading Hijab Style 2017 Terbaik di Zalora
,

Dekorasi Hari Raya Yang Simple

Assalamualaikum fellas! i bab-bab deco rumah ni memang i suka. Bukan takat kat rumah punya deco, kat office pun i boleh deco. Kalau da start deco, memang akan terus mendeco. Sebut pasal deco ni, i da terbayang beberapa benda nak deco untuk persediaan hari raya yang akan bakal tiba ni kat rumah mama. Rumah mama tak lah besar sangat. Nak kemas ke deco apa-apa ke, senang sajalah kiranya.

Dari dahulu lagi i memang nampak dan perasan, setiap hari raya tiba je, pasti akan ada yang berpusu-pusu shooping kat mall untuk tukar itu ini kan. Tukar langsir, tukar karpet, tukar sofa, tukar meja makan, tukar tv dan banyak lagi lah. Ok, dan kali ni i nak share satu benda memandangkan benda ni tak perlu kot korang nak berpusu-pusu shooping dengan kesesakan orang ramai kan. Korang just pergi laman web lazada. Memandangkan sekarang sedang berlangsungnya Marhaban Ya Ramadhan dan Riang Ria Raya Sale bermula pada 19 Mei sehingga 25 Jun 2017, dengan sale gila-gila sehingga 90%. Koramg boleh sahaja shooping secara online kat situ.


Ok. A few thing i memang da plan nak deco tadi kan. Kat bawah i tips dekorasi hari raya i yang simple untuk korang yang suka dengan benda-benda simple.

1. Phootbooth.
 
Family i jenis gila selfie. Kat lazada ada jual beberap item untuk photobooth tau. Contoh gambar kat bawah. But, if boleh print dan make it sendiri, why not DIY sendiri kan? 
 

2. Meja makan

Meja makan kalau still boleh pakai, no need kot tukar kan. i plan nak cat sahaja meja makan lama kat rumah mama. Warna putih why not? Nampak baru juga kan. 

3. Langsir

Yang ni i memang tabik spring dengan mama. Mama memang kerjaya dia menjahit, so memang tahun-tahun akan tukar langsir. But mama the best is, dia boleh pasangkan semula kain-kain langsir lama, dan beli yang baru untuk bagi pendua langsir tu. Which is, tak perlu nak beli mahal-mahal. Beli kain 1 meter dengan harga rm2.50 tu pun boleh. Muahaha.
 
Ok. Rasanya itu sahaja kot i nak share pasal dekorasi tips hari raya i yang sangat simple. Hehe. By the way, bagi korang yang masih tercari-cari furniture untuk dekorasi raya korang, i share link kat bawah, inshaALLAH moga membantu korang dalam mencari barangan deco untuk hari raya korang nanti. Jom.

 
Xoxo. 
Love Korang. 
Continue reading Dekorasi Hari Raya Yang Simple