20 October 2016

How Sweet Fattah Amin dan Neelofa dalam Suri Hati Mr. Pilot

Assalamualaikum.

Morning awak-awak. Maaflah lately again i da tak rajin sangat nak masuk blog. As usual kan. Rindu nak tulis balik. So, i cepat-cepat masuk blog this morning dan tadaaa. Tajuk bukan main lagi. Tau-tau. Mesti ada yang senyum kambing kan. Hehe.



I tengok tau drama Suri Hati Mr. Pilot ni. Tengok dekat laman web kbergetar.com tu. Boleh tahan cepat juga depa update drama kat situ.

By the way, i suka tengok gandingan Fattah dengan Neelofa dalam drama ni. How sweet! Macam depa betul-betul fallen in love je. Neelofa pun bawa watak manja tu, Ya Allah. Sweet. Manis je. Fattah as Pilot as Ejaz, wei serius i rindu husband! Omgeeee. Hahaha. Sapa tak tengok lagi, please pergi masuk laman web i share tu dan tengok. View drama pun dalam HD. So, awak akan nampak how cantiknya Neelofa dan how hensemnya Fattah dalam tu. Dan dan yang lebih penting, all tudung, shawl Neelofa pakai dalam drama Suri Hati Mr. Pilot, cecantik kan? :)

  

bye!
xoxo.
Share:

12 October 2016

Aprilissa Sue Ann Peserta 3 Juara dari Kota Kinabalu, Sabah

Assalamualaikum. Hi fellas.

I nak share tentang program realiti 3 Juara, di TV3 yang akan bermula pada 16 Oktober 2016 ini, setiap hari ahad pada pukul 9.00 malam. Program realiti nyanyian yang mencari tiga juara menerusi tiga genre berbeza iaitu balada, rock dan irama Malaysia. 

"Ia amat menarik untuk dijadikan sebagai satu lagi format program berbeza daripada yang sedia ada di mana kita mengangkat tiga pemenang dari tiga kategori berbeza dalam satu pertandingan," katanya kepada mStar Online.
Uji bakat telah pun dilakukan sebelum ini dan yang pastinya, peserta dari Kota Kinabalu, Sabah telah ditemui dan salah seorangnya adalah cik Aprilissa Sue Ann. Gadis manis kecik molek yang berjiwa besar dalam bidang nyanyian. Wow!



KONSEP PROGRAM 3 JUARA
Konsep 'battle' - 2 orang peserta dari setiap kategori setiap minggu
Bagaimanapun menariknya kata Suffian, untuk lima minggu pertama pertandingan tiada sebarang penyingkiran akan diadakan bagi memberi peluang kepada mereka mencari rentak sebelum yang benar-benar layak mara ke peringkat seterusnya.
"Sebanyak 18 peserta akhir akan kami pilih yang memperlihatkan enam dalam setiap kategori.
"Setiap minggu peserta dari genre rock sebagai contoh akan berentap dengan pesaing dalam kategori sama.
"Hanya seorang daripada setiap genre akan diumumkan sebagai juara," ujarnya.
HADIAH UNTUK BAKAL JUARA PROGRAM 3 JUARA
Wang tunai sebanyak RM300,000.00

Jangan lupa tengok tau :D
xoxo.
Share:

07 October 2016

Calling For Hari Sukan Negara 2016 Peringkat Negeri Sabah

Assalamualaikum gais.
(gais tu macam korang. awak pun boleh kot. atau kalau ikut pemahaman i la kan, dia berbunyi macam ni "wei korang, wei gais! jom pergi makan! 'wei gais! korang buat apa gais?!") hahaha. Maaflah kalau i salah :D
Hola gais. Sorry. Beberapa hari i tak de kat sini kan. Jangan risau. I tak pergi mana pun. Ada je. Cuma mood nak update blog tu biasalah. Sometimes ada mood, sometimes tak de mood. Hehe. Tapi. Namun bagaimanapun. I'm so happy sebab menang hadiah saguhati giveaway one of blogger i join hari tu. Nanti hadiah da sampai ke tangan i, i review ye. Before that, i nak cakap pasal Hari Sukan Negara, which is esok! Yahoo!! I raikan bersama dengan YB KJ. Kenalkan? Raikan bersama dari jauh sahaja. Hehe.


#harisukannegara #harisukannegarasabah #hsn2016

Ok. Esok i punya duty on Hari Sukan Negara senang sahaja. I pergi candid-candid gambar area pantai teluk, likas, kota kinabalu sabah of course. So! Blogger sabahan. Esok mana yang lalu dan berada di teluk likas awal pagi, nampak i sedang candid-candid, selfie sorang-sorang diri, bolehlah tegur i. Jangan risau, i tak makan orang. Muahahha.

Lepas candid-candid kat situ, ada few tempat lagi yang i akan pergi. Sepeti perdana park, tg. aru. pantai tg. aru 1 dan 2, taman prince philip, tg. aru, grace point. taman rimba ujana tropika, penampang, taman tun fuad stephens, bukit padang. So, area i dengan team i kat situ. As i cakap, kerja i senang. Ambik-ambik gambar, candid, selfie dan laporkan kepada urus setia collect gambar pula dan i balik rumah Zzzz. Muahaha.

Belum selesai lagi. Itu part sebelah pagi. For petang pun benda yang sama. Jam 3 macam tu i da ada kat tempat-tempat yang berdekatan dengan i dahulu. I duduk sebelah inanam. So i pergi terjah teluk likas dahulu. Kalau selalu i lalu area kat situ, memang ada few manusia sekali alam juga buat aktiviti riadah kat situ. Dan! Hopely gais. Esok turun. Please support i. Please support Hari Sukan Negara! Oh. if anyone nampak posting i ni, i ada letak >>> #harisukannegarasabah <<< kat facebook. So those! Sabahan, bolehlah pakai hastag tu :) Kita-kita juga bah ni kan :D

Dan! dan. Esok juga ada acara larian tau. Tengok image kat bawah. Ada area Masjid Bandaraya kat situ. Kalau sempat i tunggu korang lari-lari anak kat situ, kalau tak sempat, Bye! Hahaha.


So! I update secepat mungkin untuk Hari Sukan Negarai Peringkat Negeri Sabah 2016 with love. Salam Jumaat semuanya :)

xoxo.
Share:

27 September 2016

Projek Bebas Hutang dengan Hanya RM10.00 Sahaja

Assalamualaikum.

Hi fellas. I nak share 1 benda ni. I called ianya Projek Bebas Hutang dengan Hanya RM10.00 sahaja. Sebab apa? Sebab, ianya hanya bermodalkan sebanyak RM10.00 SAHAJA. 


I tak share kalau tak menarik tau. Hehe. Apa pun, mari i kenalkan awak-awak dengan DanaNiaga2u.com ini.
DanaNiaga2u.com adalah program KOMUNITI terbaru yang mana tujuan utamanya adalah MEMBANTU sesama insan, erti kata lain juga adalah membantu memajukan Ekonomi masing-masing melalui Platform MUDAH, MURAH, CANGGIH, TELUS dan TERKINI.
For sure, dalam keadaan ekonomi kita yang tidak menentu sekarang ini, pasti setiap daripada kita ingin cuba memajukan ekonomi keluarga kita masing-masing dengan menambah pendapatan sampingan kan? 

For bloggers macam PG ni pun, kita pasti nak menjana pendapatan sampingan juga kan? Macam kita letak iklan Nuffnang tu. Kira menjana pendapatan juga tu. Dan why not, kita mencuba Platform DanaNiaga2u ni pula? RM10.00 Sahaja diperlukan. InshaAllah, dengan bimbingan yang betul, i rasa, PG yakin, kita pasti akan boleh pergi jauh dengan DanaNiaga2u ni. InshaALLAH.

Nak join PG? ;)
Nak tahu lebih lanjut:
Whatsapp PG : 010-9562835
Email PG : yatieowners@gmail.com

pssst. brim da masuk kan? hehe. jom labur RM10.00 untuk dananiaga2u sikit. kita tak tahu esok lusa, pulangan daripada RM10.00 itu mungkin terbayar :) 

jom!
xoxo.
Share:

25 September 2016

Tester Kit Minyak Wangi De'Xandra

Assalamualaikum.

Tester Minyak Wangi De'Xandra. Hi awak! Kemarin lepas i ada kongsi Minyak Wangi De'Xandra i yang ke-3 kan. Ok. Awak-awak patut cuba. Then kat sini, i nak kongsi dengan korang, botol-botol kecik itu adalah tester minyak wangi de'xandra ni. Dan juga, kepada yang dekat-dekat dengan PG juga tu kan, atau kawan sepejabat PG tu duduk dekat kinarut, kota kinabalu, sabah. Then, bolehlah jumpa PG atau kawan PG tu. Cuba sendiri wangian tester kit de'xandra ni. Dan kalau berkenan, bolehlah tempah. Hehe. Dan dan, i rasa, those yang berminat untuk menjadi agen untuk wangian de'xandra ni juga, bolehlah cuba bertanya-tanya dekat kawan PG tu. Jangan risau, dia tak makan orang. Hehehe.



Selamat mencuba!:)

xoxo.
Share:

24 September 2016

Korean Lover | Love in The Moonlight Episode 11

Love in The Moonlight Episode 11 | Oh no! I tak sabar nak tunggu isnin for Love in The Moonlight Episod 11. Last episod 10 minggu ni, Crown Prince terkejut nampak Master Han ada dengan Hang Ra On kan. Dan nampak sangat Crown Prince terkejut bila Master Han tu sebut nama Ra On. Oh man! Adakah episod 11 nanti Crown Prince akan tahu siapakah sebenarnya Ra On? Sangat-sangat i tak sabar nak tunggu for next episode. Anyone yang tahu episod 11 da ada kat google, please, please share dengan i please T___T. Can't wait!


Pakcik google pinjam gambar awak sat ye :)

xoxo.
Share:

23 September 2016

Cerita Dalam Bas Awam ;)

Nak muka halus mulus tulis bak para wanita korea? Jangan harap nak dapat kalau ada sifat malas. Hehe. Tadi petang time i balik kerja, ada sorang minah ni duduk kebetulan sebelah i. Ya Allah. Licin, putih muka beliau wei. Beliau? Tak. Muda lagi. Muda dari i rasanya. Hehe. Kira adik i la kan. I punya nak pandang dia tak berani. Kang dia kata i pula. Da kenapa pandang-pandangkan. 

Sampai nak dekat kawasan i turun pun, i still tak berani nak pandang. Hahaha. Sebenarnya i nak tengok sebab i nak tanya produk apa dia pakai yang buatkan kulit wajah dia flawless macam tu. Hehe. Sampai kesudah tak berani nak tanya, i rasa i patut buat something dekat kulit wajah i. Tak la sampai nak buat pembedahan plastik. Sampai kesudah i jadi mangsa kutuk nanti.


Da macam hantu kak limah balik kampung pula :D

xoxo.
Share: