25 September 2016

Tester Kit Minyak Wangi De'Xandra

Assalamualaikum.

Tester Minyak Wangi De'Xandra. Hi awak! Kemarin lepas i ada kongsi Minyak Wangi De'Xandra i yang ke-3 kan. Ok. Awak-awak patut cuba. Then kat sini, i nak kongsi dengan korang, botol-botol kecik itu adalah tester minyak wangi de'xandra ni. Dan juga, kepada yang dekat-dekat dengan PG juga tu kan, atau kawan sepejabat PG tu duduk dekat kinarut, kota kinabalu, sabah. Then, bolehlah jumpa PG atau kawan PG tu. Cuba sendiri wangian tester kit de'xandra ni. Dan kalau berkenan, bolehlah tempah. Hehe. Dan dan, i rasa, those yang berminat untuk menjadi agen untuk wangian de'xandra ni juga, bolehlah cuba bertanya-tanya dekat kawan PG tu. Jangan risau, dia tak makan orang. Hehehe.



Selamat mencuba!:)

xoxo.
Share:

24 September 2016

Korean Lover | Love in The Moonlight Episode 11

Love in The Moonlight Episode 11 | Oh no! I tak sabar nak tunggu isnin for Love in The Moonlight Episod 11. Last episod 10 minggu ni, Crown Prince terkejut nampak Master Han ada dengan Hang Ra On kan. Dan nampak sangat Crown Prince terkejut bila Master Han tu sebut nama Ra On. Oh man! Adakah episod 11 nanti Crown Prince akan tahu siapakah sebenarnya Ra On? Sangat-sangat i tak sabar nak tunggu for next episode. Anyone yang tahu episod 11 da ada kat google, please, please share dengan i please T___T. Can't wait!


Pakcik google pinjam gambar awak sat ye :)

xoxo.
Share:

23 September 2016

Cerita Dalam Bas Awam ;)

Nak muka halus mulus tulis bak para wanita korea? Jangan harap nak dapat kalau ada sifat malas. Hehe. Tadi petang time i balik kerja, ada sorang minah ni duduk kebetulan sebelah i. Ya Allah. Licin, putih muka beliau wei. Beliau? Tak. Muda lagi. Muda dari i rasanya. Hehe. Kira adik i la kan. I punya nak pandang dia tak berani. Kang dia kata i pula. Da kenapa pandang-pandangkan. 

Sampai nak dekat kawasan i turun pun, i still tak berani nak pandang. Hahaha. Sebenarnya i nak tengok sebab i nak tanya produk apa dia pakai yang buatkan kulit wajah dia flawless macam tu. Hehe. Sampai kesudah tak berani nak tanya, i rasa i patut buat something dekat kulit wajah i. Tak la sampai nak buat pembedahan plastik. Sampai kesudah i jadi mangsa kutuk nanti.


Da macam hantu kak limah balik kampung pula :D

xoxo.
Share:

De'Xandra Perfume Botol Ke-3

Assalamualaikum. Hi.

Minyak Wangi De'Xandra | Tak jawap dosa :D. Hi awak-awak. I lama da nak kongsi artikel ni. Da sebulan dua artikel ni duduk dekat draft. Kesian dia. Hehe. By the way, ini adalah botol minyak wangi ke-3 yang i beli, tak silap i. Wangian original minyak wangi ni. Sangat harum dan PG memang syorkan awak-awak kalau nak beli, cari wangian De'xandra ni juga. Those sapa duduk dekat area Kota Kinabalu, Sabah, boleh contact PG untuk wangian tester tu. Cium bau je la then kalau nak dapatkan wangian tu, inshaAllah kalau ada stok, then awak dapat hari tu juga. Hehe. Tak pun esok lusa ke macam tu kan. PG tak jual tau. Kawan sepejabat PG yang jual :)


then. Ya. its me :D

Dengan pengalaman jualan perfumes ini, kami hanya membawa masuk perfumes-perfumes yang sangat TERKENAL & LARIS di Malaysia untuk memudahkan pengguna memilih. - GITU :D

xoxo.
Share:

22 September 2016

Plaza Shell @ Bangunan Hap Seng Kota Kinabalu, Sabah

Bangunan Hap Seng Kota Kinabalu, Sabah | Awal pagi i candid kat belakang bangunan Hap Seng ni. Da macam ala-ala korea punya bangunan kan? Hehe. By the way, bangunan yang dikendalikan oleh Hap Seng Consolidated Berhad ini menempatkan Plaza Shell kat sini. Macam mana i nak cakap ye. Plaza Shell kat bangunan Hap Seng Kota Kinabalu, Sabah. Senang kan? atau kalau nak cari bangunan Hap Seng Kota Kinabalu, cari kat Plaza Shell. Atau mana yang lebih better? Hahaha. Bingung i seketika :)


view belakang bangunan hap seng kota kinabalu, sabah


ni pula view depan bangunan hap seng kota kinabalu, sabah

Memetik petikan daripada Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Panglima Musa Aman:
"Bangunan yang dikendalikan oleh Hap Seng Consolidated Berhad itu memperlihatkan satu lagi struktur bangunan yang mempunyai reka bentuk dan seni bina moden. Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Panglima Musa Aman berkata ia merupakan satu kebanggaan apabila melihat bangunan tersebut didirikan disebuah tapak yang sebelumnya hanya sebuah perkampungan air dengan rumah-rumah yang dibina di atas tiang. “Hal ini menunjukkan bandaraya ini melalui kepesatan pembangunan dan transformasi kemajuan dari semasa ke semasa terutamanya sejak dekad kebelakangan ini,”katanya.
Sumber: sayangsabah
Jom breakfast!
xoxo.
Share:

21 September 2016

Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman!

Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman! | I join sama sebab i memang suka bebenda-benda barangan kecantikan, evendo sebenarnya dalam handbag cuma ada 3 benda basic seperti Azhafizah blog iaitu lipstick, foundation dan eyeliner. Kot-kotlah menang, rezeki, boleh buat koleksi dalam handbag i :D


Sebut pasal satu-satu produk, i setakat ni setia pada foundation B.B Cream keluaran maybelline tu. Since i da cuba sekali B.B Cream tu, after that, i tak tukar lain lagi. Kekallah sampai ke hari ni, still pakai. Selain itu, produk yang i pakai sekarang juga, pencuci muka Safi Rania Gold. Safi Rania Gold i da pakai dekat 2 tahun. Setakat ini dia ok dekat kulit wajah i. Yang penting sebenarnya nak jaga kecantikan is, jangan ada sifat malas. Nak cantik, kena rajin. Kan? ;)


B.B Cream Maybelline


Masker Safi Rania Gold | Pencuci Muka Safi Rania Gold | Rexona i :D

So macam mana? Best tak story tentang produk kecantikan PG? Simple sangat kan. Hehe. Awak-awak pula macam mana? Kalau nak sertai giveaway ini, klik banner atas sekali tau. Good luck! :)

xoxo.
Share: