Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan. Betul! Memang bagus untuk kesihatan. Moga shaklee menjadi pilihan utama masyarakat kini yang mementingkan pengayaan hidup secara sihat!. Kenali Shaklee. Satu Produk Kesihatan, vitamin dan supplement (makanan tambahan) berasaskan bahan semula jadi, yang telah diperakui sendiri oleh Islamic Services of America (ISA), badan yang diiktiraf oleh JAKIM, dan diakui sama oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) bahawa produk ini adalah satu produk yang selamat diambil tanpa was-was! dan untuk pengetahuan semua, Produk Shaklee mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia!

Kredit: NutrisiMaya

Selain mempunyai pakar-pakar sendiri dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan Produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau, di Shaklee juga mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif. Maka, tidak salah jika PG katakan disini, pengambilan Produk Shaklee sebagai makanan tambahan dalam kehidupan seharian kita, memang amat bertepatan.


Sedikit latar belakang mengenai Shaklee. Telah berada dalam pasaran dunia selama tempoh lebih 5 dekad sebagai peneraju barangan dan produk kesihatan secara semulajadi. Ditubuhkan pada tahun 1956, oleh Dr. Forest C. Shaklee dengan mencari dan menggunakan bahan semulajadi yang tulen bagi menghasilkan vitamin dan beliau juga di antara yang terawal mencipta bahan pencuci rumah bersifat biodegradasi di dunia.

Cadangan Set-set Kesihatan Produk Shaklee


Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan, memang betul dan malah, berikut adalah diantara Cadangan Set-set Kesihatan yang PG Perolehi melalui bahan bacaan yang dikongsikan oleh rakan-rakan testimoni yang telah lama menggunakan Produk Shaklee sendiri.

  • Set Kesihatan Lelaki | OmegaGuard, Vita-E dan Zinc Complex
  • Set Kesihatan Wanita | OmegaGuard, OsteMatrix dan GLA
  • Set Imunisasi | Garlic, Vita-C, Zinc dan NutriFeron
  • Set Peredaran Darah | OmegaGuard, Vita-E, Garlic, ESP, Lecithin dan Alfalfa Complex
  • Set Kesihatan Sendi | AHJT, OmegaGuard dan OsteMatrix
  • Set Nyah Toksin | Performance, OmegaGuard dan Alfalfa
  • Set Kawalan Alahan | Vita-C, B-Complex dan Alfalfa Complex
  • Set Kesihatan Penghadaman | Alfalfa, ESP, Herb-Lax dan Peppermint-Ginger
  • Set Tambah Tekanan Darah | Vita-Lea, Vita C dan B-Comp
  • Set Turun Tekanan Darah | OmegaGuard, Garlic dan Alfalfa Complex
  • Set Kawalan Gula | Vita-Lea, Vita-C, ESP, GLA, Zinc dan Alfalfa
  • Set Kesihatan Jantung | OmegaGuard, Vita-E, Garlic dan CoQHealth
dan macam-macam lagi :)
Dewasa ini, boleh nampak to many of us yang tidak menjaga atau erti kata lain, tidak peka dengan masalah kesihatan tubuh badan sendiri kan?. PG akui, PG salah seorang yang tidak peka dengan kesihatan tubuh badan sendiri. Nampak sahaja sihat, tetapi orang kata kesihatan dalaman tubuh badan juga amat penting. As kita adalah seorang manusia yang bekerja setiap hari, menggunakan tubuh badan kita sepanjang hayat, tetapi, apa yang pernah kita hargai dekat tubuh badan sendiri? NOTHING.

Kenapa perlu ambil Produk Shaklee?

Sebenarnya untuk kita mengambil sesuatu produk sebagai pemakanan tambahan kita, ianya kadang memang menjadi satu pertanyaan sepanjang masa, bukan? Samada sesuatu produk itu berkesan atau tidak, status halal atau tidak atau macam-macam lagi. PG telah tekankan bahawa Produk Shaklee disini adalah halal, dan disini, PG ingin kongsikan sedikit tidak banyak kenapa kita perlu mengambil Produk Shaklee sebagai makanan tambahan seharian kita.

  • Kita sering terdedah terhadap pencemaran alam sekitar dan radikal bebas ini akan menjejaskan kesihatan tubuh badan tanpa kita sedar.
  • Mengamalkan gaya hidup tidak sihat seperti kurang bersenam atau bersukan dan merokok. (ini diakui, memang PG one of yang memang kurang bersenam :3)
  • Rutin pemakanan kebanyakan rakyat Malaysia yang tidak hiraukan diet yang seimbang.
  • Gangguan dalam penyerapan nutrien dari makanan, akibat dari pengambilan kafein, gula dan garam yang berlebihan tanpa kita sedar. (ini boleh kita lihat sendiri, sekiranya kita makan di restoran-restoran, tanpa kita sedar, sebenarnya tiada pengawalan untuk 3 bahan utama dalam penyediaan makanan atau minuman.)

Bagaimana? Jangan lepaskan peluang untuk mencuba sendiri produk Shaklee ini sendiri tau. Telah ramai yang menggunakannya dan merasai sendiri keberkesanan produk ini. Anda bila lagi? :)

Dapatkan Sekarang Produk Shaklee berdekatan Anda!


Anda ingin mendapatkan Produk Shaklee berdekatan kawasan anda tinggal, sekaligus ingin mendapatkan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee? Jom, cari mereka :

YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu), BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah), ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah), SihatVitamin (Seremban).

Oh Ya. Contest Bonus Akhir Tahun ini dianjurkan oleh Akma Omar dan ditaja oleh pengedar sah Shaklee serta ditaja oleh Bee Venom Malaysia, Vitamin Kesihatan, Blog Jawatan Kosong Kerja Kerajaan, Jawatan Kosong Kerajaan Terkini, Exam SPA Online, Kongsi Bersama Nora, Dunia Vitamin Resources, dan UmmiMama.

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Pesanan dari PG :

Jika anda berasakan ENTRI ini layak untuk dijadikan sebagai panduan bagi mereka yang ingin mendapatkan mana-mana produk keluaran Shaklee, bolehlah kongsikan entri ini ya. Anda bOleh gunakan kotak Share Facebook dekat bawah ni atau pun klik sahaja button g+1 dibawah ini ya :) Terima kasih Semua! :D


Toodles.

62 comments:

  1. Lya da ambik juga yg vit b complex..tpi dah stop dlu wat mass ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. La ye ke lya. Tak pe, nanti boleh ambik lagi :)
      Lagipun ianya bagus sebab mengunakan bahan semulajadi kan.

      Delete
  2. Good Luck PG! Azwar nak join, tapi no idea..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih azwar. Doakan rezeki PG menang ya :)
      Idea? Ok, kena banyak membaca, sure akan ada idea nanti.
      Cuba tau.

      Delete
  3. Replies
    1. Terima kasih awak :)
      Good luck untuk awak juga ya :)

      Delete
  4. Salam PG. Artikel cikup menarik sekali. Moga berjaya berada di SERP top 1. Semoga berjaya PG.

    Jom baca entri berkaitan:
    Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

    ReplyDelete
    Replies
    1. wssalam bang kamil.
      inshaAllah. terima kasih ya bang kamil :)

      Delete
  5. cahayacinta
    macma best kalau buat diet harian bagus juga itukan

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah awak. PG tak pernah cuba untuk diet harian pula :)

      Delete
  6. Banyaknya produk Shaklee ni. Vitaminnya juga banyak yang bagus-bagus. Semoga berjaya buat PG dalam Contest Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Selain produk kesihatan, shaklee ada mengeluarkan produk untuk penjagaan rumah juga kalau tak silap PG tau bang kamil :) Terima kasih ya bang kamil.

      Delete
  7. entri yang sangat bagus. semoga berjaya dalam contest akmaomar yr.. kak doakan anda berjaya

    ReplyDelete
  8. semoga berjaya dalam contest ini :D

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. InshaAllah. Terima kasih Malaysia cinta :)

      Delete
  10. wah Vitamin Shaklee ternyata banyak manfaatnya untuk kesehatan :) terima kasih sudah berbagi http://caramencegahfludanpilek.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama² :)
      Semoga berguna untuk kamu dan yang lain ya infonya :)

      Delete
  11. good luck PG ! all the best, we always behind you ;)

    ReplyDelete
  12. shaklee semakin mantap...good luck

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu jamian. Shaklee ni memang mantap! Hehe. Terima kasih ya.

      Delete
  13. Replies
    1. InshaAllah. Terima kasih sis hanny :)

      Delete
  14. semoga terus success bersama shaklee...

    ReplyDelete
  15. Penulisan yang sangat berinformasi mengenai Shaklee.
    Tak terlawan saya.Hehe
    Semoga berjaya insyaAllah :)

    ReplyDelete
  16. semoga sucsess dalam contest akma omar ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih en. yazid. inshaAllah, doakan saya berjaya ya.

      Delete
  17. saja nak mengintai tuan tanah malam2 ni....

    ReplyDelete
  18. vitamin shaklee memang terbaik.... macam ner nak buat duit dengan shaklee ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang terbaik cik ash. ok, boleh cuba hubungi kak akma, atau mungkin pengedar yang disebut dekat atas ya. moga membantu.

      Delete
  19. betul..shaklee memang produk kesihatan yg terbaik & semulajadi, saya pun mengamalkan shaklee..semoga berjaya mrs yatie <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih nadia ;)
      PG tak ambil shaklee lagi, tapi rasanya akan ambil juga nanti :)

      Delete
  20. Replies
    1. betul. shaklee memang best kan ;)
      terima kasih awak!

      Delete
  21. teringin mo cuba juga nih... shaklee..
    shad baca dr awal smpai habis taw entry nih.. hehe,
    semoga mendapat tempat paling atas di SERP..:D

    ReplyDelete
  22. entri yang ringkas tetapi cukup untuk menerangkan bertapa shaklee bagus untuk semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga menjadi rujukan bersama untuk para pengguna shaklee yang lain kan kucha ;)

      Delete
  23. Salam dari hasrulhassan.com. Semoga berjaya dengan kontest SEO vitamin shaklee bagus untuk kesihatan ini. Tinggal beberapa hari lagi untuk tamat kontest, dan saingan dalam google malaysia juga semakin hari ada sahaja perubahan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wssalam uncle. InshaAllah. Moga ada rezeki untuk menang. Sekiranya tiada rezeki PG untuk menang, tidak mengapa. Adat pertandingan kan :)

      Delete
  24. Good luck PG! Vitamin shaklee ni memang bagus untuk kesihatan kan. Nampak semua peserta sedang bersaing bersungguh sungguh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dear anys ;)
      Tak pe, menang kalah PG terima seadanya.
      Sebab niat sambil join segmen, sambil berkongsi info mengenai shaklee untuk rujukan pengguna shaklee sendiri.

      Delete

terima kasih komen ❤
komen anda sangat PG hargai! ;)