28 February 2015

Sinopsis Tiga Hari Menanti Mati

Drama Tiga Hari Menanti Mati mengisahkan seorang lelaki yang tidak dapat memberikan zuriat. Bila disahkan oleh doktor tentang perkara ini, ada beberapa peristiwa yang berlaku dalam rumahtangga mereka. Sehingga campur tangan keluarga mertua. Seterusnya datang insan lain yang dapat memenuhi impian, apa yang akan berlaku? korang kenalah tonton drama ni ya ;)



toodles.

Pelakon kanak-kanak Watak Icha Dalam Asam Pedas Untuk Dia

Siapa tahu pelakon kanak-kanak memegang watak icha dalam drama asam pedas untuk dia ni? Sebab budak pompuan tu comel giler wei. Lupa episod berapa tadi. tapi memang nak cari gambar dan biodata budak tu ;) sweet!!!


Icha masih baby here ;)


Icha dalam 7, 8, 9 tahun kot ya? siapa ni??? :)
tapi nak cari icha yang dalam umur 1, 2 tahun tuuu. siapa tahu, let me know ya :D



sweet kan both of them.

toodles.
musim sejuk dan berangin di kundasang, sabah

musim sejuk dan berangin di kundasang, sabah

aku memang allergic dengan suasana, keadaan atau tempat yang peradaannya (ayat apakah itu? Hehe) sejuk! contoh dekat duduk dalam office ekon sejuk pun, memang aku bising. Selalu jadi mangsa aku si madi, penguatkuasa yang jaga floor tempat kitaorang kerja. sekejap-sekejap minta tolong slow kan ekon. But sat lagi rasa panas nak mampus tahap bos aku tanya kenapa ekon tak de, memang madi juga menjadi sasaran aku. nasiblah madi faham perasaan aku. :D


oh by the way. sebut pasal sejuk dan berangin, hari ni, hari kedua aku dekat kundasang sabah. sebelum ni aku ada update pasal Btn, kundasang. and i was here! memang sejuk giler giler aku cakap! when aku siapkan artikel ni, aku da kembali pulih sedikit. sebab bangun pagi tadi then nak ke dewan makan, bahu belah kiri tetiba sakit and dada (u know dada kan?) menyucuk sungguh-sungguh dekat situ tanpa memberi salam dan bertanya samada aku mampu untuk menghadapi sakitnya atau tidak. T_T.


kak nets (my officemate) say, masuk angin. Sob! semalam yes, mandi around 7.30 pm and basahkan rambut, terus mengadap kipas nak keringkan rambut, sebab sat lagi kena ke dewan makan semula for our dinner. memang sejuk giler kot. tapi gagah juga kena keringkan rambut kan. pakai shawl nanti, tak pasal-pasal pula lembab rambut. and the natijahnya is! padan dengan muka sendiri, badan da masuk angin T_T. Ya Allah! Memang sakit. Rasa macam tak mampu nak bergerak. masa ni lah teringat dekat suami (hehe) .

so. what the point is aku nak cakap is, dekat kundasang ni, sejuk dan berangin memang tidak dapat dipisahkan lagi. nauzubillah, aku pun tak paham macam mana manusia-manusia dekat kundasang ni boleh duduk dalam cuaca yang sedemikian rupa. kalau boleh, nak balik malam ni juga! then, kalau da sejuk dan berangin macam ni, do not! please! janganlah mandi di waktu yang mudah angin masuk dalam badan.


belanja satu gambar untuk mr. secret admire. amboi :D

aku lapar! sejuk-sejuk macam ni pun, memang akan menyebabkan perut cepat lapar. hehe

toodles!

27 February 2015

segmen www.sitisharini.com

Assalamualaikum! 

CLICK BANNER TO JOIN!


Assalamualaikum semua=)

Cik Siti sedang melancarkan segmen bagi mewar-warkan penghijrahan storybyciksiti.blogspot.com ke www.sitisharini.com .

Jemput join semua ye. Thanks!! =))
Tarik tamat: 15/03/15

toodles!
888MB Kuota Internet Free Untuk Pelanggan Digi!

888MB Kuota Internet Free Untuk Pelanggan Digi!

hi hi fellow. berita baik untuk pengguna digi, tapi tak tahulah pengguna yang which one, samada pengguna postpaid atau prepaid, digi dengan baik hatinya sudi memberikan 888MB kuota digi untuk pelanggan mereka. sumpah best!



tadi pagi dapat sms bonus RM23.00, then tadi gatal tangan nak check belian isian semula internet, terus nampak 888MB percuma tu. giler bestlah kan ;)

so apa tunggu lagi wahai para pengguna digi, jom dapatkan internet percuma :)

toodles.

25 February 2015

February Giveaway by Mellya and Friends

February Giveaway by Mellya and Friends

hi fellow. PG nak jemput join sekali giveaway iphone 5s dan juga nak jemput korang sama join giveaway February Giveaway by Mellya and Friends ni :)

hadiah:
berupa product Shaklee Osteomatrix dan buku mini menjemput rezeki,
bookmarks, topup/reload, Choco Rice, sweater comel dan lain-lain !

awesome kan :)
jadi apa lagi. jemput join klik banner tu ya.
good luck!



toodles.

23 February 2015

Berpadah-padahlah.

Berpadah-padahlah.

aku. ada satu sifat yang satu ni. yang aku rasa laki aku pun menyampah dengan aku.

aku suka tolong orang tak berpadah-padah!

betul. aku memang suka tolong orang. sampai peminta sedekah tepi jalan pun aku rasa bersalah tahap nak mampus kalau aku tak patah balik tak pi tolong!

laki aku pula lain. kesian memang kesian. tapi berpadah-padah kalau nak tolong orang kot.

nope. lantak. aku dah memang macam tu. azali lahir keluar dari rahim mak aku kot, aku dah memang macam ni! aku tak kisah laki aku ke, sesiapa ke nak tegur aku dengan sikap yang satu.

aku sanggup tolong orang sampai tahap aku rasa kepala aku naik magrain hanya kerna nak pikir lagu mana nak bantu orang selesaikan masalah orang kaw-kaw tolong sampailah orang tu tersenyum happy ending. gila batak Ko! mana mau dapat manusia baik (muntah hijau) tahap ever green macam aku ni di alam semester abad century 2020! haha.

tapi.....ya....tetapi!

ada satu hal yang aku rasa, apa yang laki aku cakap tu, kadang ada benarnya. BERPADAH-PADAH. mean berhati-hatilah kan? atau mungkin maksud laki aku, nak tolong orang, ko pikir dulu pertolongan tu perlu atau tidak. tengok apa masalah orang tu kalau nak tolonglah kan kiranya. Kan suami? Kan? Kan?

then. satu hal ni jadi kat aku.

aku minta tolong tau. minta tolong! bukan aku minta duit pun.

tapi pertolongan yang aku minta, ditolak kaw-kaw punya, macamlah ko (itu manusia) akan hidup selama-lamanya! macamlah ko tidak pernah minta pertolongan aku dulu. aku sedih. aku sedih sebab aku minta tolong yang aku tak tahu pun nak minta tolong dekat sapa-sapa.

mungkin aku patut berPADAH-PADAH? T_T

Toodles.

Azmil Juara Mentor Legend 2014 | Tahniah!

Tahniah diucapkan buat Azmil kerana telah dinobatkan sebagai Juara Mentor Legend 2014 semalam! Ya Allah. Murah rezeki beliau wei. Tak sangka sungguh. Yakin Aina bakal menjadi juara, tetapi rezeki lagi berpihak pada azmil. Syukur alhamdulillah.



Pemenang tempat Pertama Mentor Legend 2014
Azmil
Hadiah:
- wang tunai RM300,000
- 2 buah kereta Proton Iriz
- 2 set televisyen 84’ ultra HD & set teater rumah
- baucer Zalora RM10,000
- trofi

Pemenang tempat ke-2 Mentor Legend 2014
Aina
Hadiah:
- wang tunai RM200,000
- trofi

Pemenang tempat ke-3 Mentor Legend 2014
Sarah
Hadiah:
- wang tunai RM100,000
- trofi
Kredit: yumida blog

hopely ini bukanlah persembahan terakhir buat mereka, dan berharap Azmil akan terus maju ke hadapan. Jumpa orang yang betul dan jangan lupa diri. Pesanan dayang nurfaizah for azmil, bagi aku, memang patut azmil ingat sampai bila-bila. Good Luck Azmil!

toodles.

22 February 2015

Juara Konsert Akhir Mentor Legend 2014! Nantikan Malam ini :D

Juara Konsert Akhir Mentor Legend 2014! Nantikan Malam ini :D

Juara Konsert Akhir Mentor Legend 2014! Walaupun belum diumumkan lagi, tapi bagi aku, ketiga-tiga peserta akhir mentor legend 2014 yang duduk dalam final malam ini semenangnya sudah juara dihati para peminat dan juara pada diri sendiri! Kan? ;)


saksikan Konsert Akhir Mentor Legend di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam juga siaran langsung di TV3!

Tiga Finalis, gandingan mentor dan juga protege yang akan berentap di Final Mentor Legend malam ini!

1) Amy Search (Mentor) & Sarah (Protege)
2) Ella (Mentor) & Aina (Protege)
3) Dayang Nurfaizah (Mentor) & Azmil (Protege)

Hadiah Juara Mentor Akhir Legend 2014 pun memang mantap kan ;) tak sabar!

toodles.

Sinopsis Ratu Syuhada | TV1

baca sinopsis da menarik. apatah lagi kalau menonton drama ni kan. bagi para peminat uqasha senrose, korang harus tengok drama ni. dia sangat cantik! tak salah kot kalau aku cakap uqasha versi erra fazira ;)

Sinopsis Ratu Syuhada

Plot kisahnya bermula dengan berita kehilangan seorang waris diraja bagi Negara Citrapura tatkala kereta yang dinaiki oleh Raja Kasim bersama Permaisuri Zura dan Puteri Mahkota Farhana yang pada ketika itu baru berusia 10 bulan telah terlibat dalam satu kemalangan jalanraya setelah pulang dari sebuah majlis di Raja.


Tragedi itu telah mengakibatkan Raja Kasim yang sepi dan murung setelah kehilangan anaknya itu dan isterinya pula sakit. Dia telah dipengaruhi untuk menerima perkahwinan yang diaturkan oleh musuh dalam selimutnya iaitu Tengku Nora.

Dalam tragedi kemalangan itu berlaku, Puteri Mahkota sebenarnya telah tercampak keluar dan bergolek jatuh ke bawah bukit dan dia diselamatkan oleh orang asli bernama Endak yang keudiannya menyerahkannya kepada Pak Akob. Pak Akob berasa kasihan melihat bayi itu dibawa pulang ke rumahnya di Kampung Jauhari.

Puteri yang diberi nama Syuhada itu kemudiannya dibesarkan dengan penuh kasih sayang bersama anak kandung Pak Akob bernama Shida. Setelah bertahun-tahun berlalu, maka besarlah kedua puteri Pak Akob. Pak Akob tidak pernah membezakan kasih sayangnya kepada kedua puterinya itu kecuali Mak Tipah yang kelihatan lebih memanjakan Shida dari Syuhada. Syuhada rapat dengan Pak Akob dan Pak Akob senang dengan Syuhada kerana Syuhada seorang anak yang taat pada orang tua dan cukup rajin. Pak Akob mengajar kedua puterinya itu mengaji Quran, tetapi Syuhada kelihatan lebih menonjol akan bacaan ayat Qurannya. Lemah lembut dan cukup merdu. Siapa mendengar pasti akan terpegun akan kelunakan lontaran suara Shuhada. Oleh sebab itulah dia digelar orang-orang kampung sebagai Ratu Syuhada.

Namun kasih sayang Syuhada pada Pak Akob tidak lama apabila ayah angkatnya itu telah meninggal dunia kerana lemas semasa dalam perjalanan pergi ke Pekan untuk mencari baju yang di idamkan oleh Syuhada. Mak Tipah telah menuduh Syuhada yang pembawa malang dan sial kerana bencana yang menimpa suaminya itu. Syuhada cukup bersedih.

Semenjak kematian Pak Akob, Syuhada telah hilang tempat mengadu. Dia sering di siksa oleh ibu angkatnya, Mak Tipah. Shida hanya mampu tersenyum dan mengejek Syuhada. Dia yang iri hati pada kecantikan dan kelebihan yang dimilik oleh Syuhada itu berasa puas apabila melihat Syuhada di pukul hampir setiap hari oleh ibunya. Penderitaan Syuhada berpanjangan sehingga dia meningkat umur remaja.

Pada suatu hari, Hakim bersama rakan baiknya bernama Amar telah datang ke kampung Jauhari bagi melihat tapak projek baru syarikat milik orang tua Hakim yang akan dibina di situ. Ketika di sana, Hakim dan Amar telah mendengar kelunakan dan kemerduan suara gadis yang memperdengarkan ayat-ayat suci Al-Quran ketika mengaji. Hakim menyuruh Amar merisik. Amar yang merupakan rakan baik Hakim dan turut dianggap oleh bapa Hakim seperti anaknya sendiri tidak pernah engkar pada arahan. Dia cuba merisik-risik orang kampung itu mengenai gerangan suara siapa yang merdu mengaji itu. Rata-rata orang-orang kampung memberitahu bahawa suara itu adalah suara Ratu Syuhada.

Amar telah memberanikan diri untuk mencari gadis yang dinamakan sebagai Ratu Syuhada itu. Dia telah mencuri pandang di sebuah surau di kampung itu dimana kaum-kaum wanita sedang belajar mengaji dan dia terpegun seketika apabila melihat kecantikan seorang gadis yang sedang mengaji merdu itu. Sedang leka Amar mencuri pandang itu, dia telah di sergah oleh Pak Saleh yang kebetulan sedang lalu di situ. Pak Saleh geleng kepala. Amar terus lari lintang pukang menyelamatkan diri.

Hakim tidak sabar menanti berita dari Amar. Amar pulang ke rumah penginapan dengan tercungap-cungap. Hakim menerpa untuk mengetahui berita. Amar memberitahu dia belum dapat jumpa dengan gadis itu lagi. Dia akan cuba besok. Pada keesokkan harinya, Hakim menerima panggilan kecemasan dari Kuala Lumpur yang memintanya pulang dalam kadar segera. Hakim telah meminta Amar terus tinggal di situ sementara menjejaki gadis yang diidamkannya itu.

Amar cuba mendekati Syuhada dengan mencuri pandang dan mengkaji setiap perbuatan hariannya sehinggalah mengetahui dimana rumahnya. Pada suatu hari, Amar yang sedang bekerja di tapak projek telah melihat kelibat Syuhada sedang duduk termenung jauh di satu tempat. Amar segera ke sana. Apabila di dekati, Syuhada terus berlari pulang kerana takut. Amar cuba menjejaki. Syuhada segera masuk ke rumah dalam keadaan takut. Dia menceritakan kepada Mak Tipah mengenai seorang lelaki telah mengekori dirinya. Mak Tipah bertanya lelaki yang mana, Syuhada memberitahu yang lelaki bekerja di projek di kampungnya itu. Mak Tipah terfikir akan orang bandar yang kaya itu telah berkenan pada Syuhada. Mak Tipah segera keluar berjumpa dengan Amar. Mak Tipah bertanya tujuan Amar ke rumahnya itu.

Amar bertanya akan gadis yang berlari masuk ke dalam rumah Mak Tipah tadi. Mak Tipah dengan berasa bangga memberitahu yang gadis itu adalah anak gadisnya. Amar memberitahu kepada Mak Tipah bahawa dia akan membawa Hakim datang ke rumah Mak Tipah minggu depan untuk bertemu dengan Syuhada. Mak Tipah hanya bersetuju.


rasanya drama ni da lama shoot kot kan. Uqasha da pakai tudung pun sekarang ;)



Lalu bagaimanakah kesudahannya? Dapatkah Ratu Syuhada bertemu kembali dengan keluarga sebenarnya yang berasal daripada keturunan Di Raja? Siapa pula lelaki pilihan Ratu Syuhada samada Hakim atau Amar? Kredit: Budiey

toodles.
Nuffnang 2014 in Memories ❤

Nuffnang 2014 in Memories ❤

da lama tak update tentang Nuffnang, rasanya nuffnang tak lah kejam sangat tak bagi PG apa-apa BE  CPUV terbaru. hehe. terima kasih Nuffnang. minta maaf erk. lately agak suram sedikit update tentang kamu. inshaAllah, lepas ni, akan cuba ambik masa update tentang kamu :D apa pun, PG nak kongsikan sedikit tidak banyak, tentang Nuffnang yang sempat PG postkan sebelum ini, di tahun 2014. InshaAllah, BE CPUV di tahun 2015, akan PG update secepat mungkin. thanks Nuffnang!
artikel tidak dalam susunan da. disebabkan oleh tangan tu gatal sangat nak edit blog, terpadam artikel nuffnang yang lain :D haha. 


earning dari tahun lalu till sekarang baru mencapai RM81.02. tak pe. kita simpan dahulu, nanti da meningkat sedikit, kita keluarkan beliau ya :) untuk sahabat blogger PG yang sudi memberikan klik untuk tabung nuffnang PG tu. terima kasih PG ucapkan. hanya Dia sahaja yang dapat membalas jasa baik korang semua. thanks again!

toodles.
Sinopsis Filem Isyarat Cinta

Sinopsis Filem Isyarat Cinta

Macam best je kan. Lama tak tengok Liyana Jasmay berlakon. Nampaknya kena save the date ni. ;)

Filem Isyarat Cinta mengisahkan percintaan pasangan buta dan bisu.


Cinta mula berputik selepas Iskandar (Adi Putra) seorang jutawan yang sangat rendah diri dan pemalu telah memberanikan diri menyelamatkan Dhia (Liyana Jasmay) dari satu kemalangan jalan raya sehingga membibitkan rasa cinta masing-masing.

Hubungan mereka dijalinkan melalui orang tengah iaitu Ariel (Fizo Omar) apabila segala luahan Iskandar yang cacat pendengaran itu disampaikan kepada Ariel untuk Dhia.


Tetapi Ariel sendiri telah jatuh hati dengan Dhia dan tidak sanggup untuk meneruskan tugasnya sebagai perantara cinta antara Iskandar dan Dhia.

Isyarat Cinta merupakan projek terbaharu syarikat produksi Suhan Movies dan RK Screen Sdn Bhd. Skripnya ditulis dan diarahkan oleh Bade Hj Azmi.

Pelakon utama ‘Isyarat Cinta’. Dari kiri: Adi Putra, Liyana Jasmay dan Fizo Omar. kredit: buzzera

nantikan ya ;)
toodles!

Mencari Sponsor Giveaway? Do Please Contact Me ❤

Hi hi fellow. 

Sedang menjalankan segmen, giveaway dan memerlukan atau ingin mencari sponsor? 
ya. korang berada ditempat yang betul. hehe. 

bersempena dengan contest giveaway by syafiqspecki, giveaway menang iPhone 5s beliau, PG dengan ini berbesar hati untuk menjadi sponsor untuk segmen, giveaway blogger yang mencari sponsor untuk itu, dengan syarat yang mudah dan simple sesangat. 
amboi. 


tetapi, jangan risau. bukan disebabkan giveaway iphone 5s itu sahaja, lepas ni, siapa nak buat GA dan nak cari sponsor, bolehlah PM PG ya. ni PG letak email sekali. senang dan mudah Untuk korang email nanti. Email: Yatieowners@gmail.com. 

selamat bekerjasama! Jangan risau. PG senang deal :D 
toodles.

Nasi Lemak Goreng di Kota Kinabalu Sabah?!

morning fellow! awal pagi lagi sebut tang nasi lemak, memang boleh mendatangkan masalah kalau tak pekena kat tekak. confirm esok kena pekena nasi lemak pat biasa. haha. tempat biasa tu, more to minta tolong kawan office tapau kan hahaha. skema je kan :D



sumber: google
toodles.

21 February 2015

iklan naik taraf whatsapp yang menjengkelkan!

pernah tak ketika dan disaat engkorang tengah sedap melayari internet, tetiba keluar iklan naik taraf whatsapp yang da lapuk tu. sentap betullah! benda tu keluar ketika apa erk? ada virus tak iklan tu? menyampahhhhh!!!



toodles!
First Giveaway 2015

First Giveaway 2015

Jemput join semua. Giveaway akan berakhir esok 22.02.2015 tau. Sempatlah kot join hari ni :)

Assalamualaikum and peace upon you. ^^


First Giveaway 2015

Senarai Hadiah.

Top Refferal.
  • 1 set Beauty Product x1 by Merlyn
  • Topup RM5 x1 by Sheila
Random.
Good luck! ^_^

toodles!

bosan blog tidak terupdate? jom baca tips dapatkan idea update blog!

haha. statment macam hebat kan? tak de benda sebenarnya. kalau korang bosan sebab tiada idea, kekeringan idea nak tulis apa for ur own blog, aku pun lalui benda yang sama macam korang. kadang lagi kesian, cuma boleh lalu lalang je kat blog. sebenarnya idea tu berlambak-lambak tanpa kita sedari. cuma, bila da depan pc tu, tiba-tiba je blur. tak tau nak start dari mana kan. aku macam tu. korang, aku tak sure ;)

ok. kat sini, aku nak kongsikan simple tips macam mana aku hadapi keadaan sebegini :D


blogwalking! yes. nak dapatkan idea sebenarnya, boleh je melalui blogwalking. selalunya blog yumida adalah menjadi role model PG untuk sentiasa update blog. tengok yumida kemaskini blog dia, korang pasti akan tertanya-tanya, dalam setiap 1 jam berapa kali yumida post entri beliau ;)

random! yes. random sahaja. Blog kita sendiri kan. then we know apa yang kita nak share. kalau tengok yumida blog, entri yang yumida post semuanya random. tak kekal satu. untuk korang yang tiada idea, bolehlah cuba contohi yumida. ;)


tengok benda-benda yang cantik. kelakar tak? hehe. Nope. PG suka tengok benda-benda yang cantik. eleh. semua orang pun suka tengok benda yang cecantikan. benda cecantik PG selalu tengok adalah dekat iG. dari pemerhatian, kita bolehlah luahkan dekat blog kita. at least terupdatelah blog kita kan :)

bahasa simple. betul. penggunaan bahasa yang simple atau bersahaja sebenarnya lebih membantu kita untuk lebih menulis tau. tak perlu nak tekankan sangat pemikiran kita dengan menggunakan bahasa yang berbunga-bunga sedangkan apa yang engkorang nak tulis sebenarnya, benda yang simple.

apa lagi nak cakapa erk. (fikir sat. haha)

keadaan? banyak benda yang betul kalau nak cakap ni. haha. keadaan atau persekitaran yang baik pun sebenarnya berkaitan tau. contoh aku. rumah bersepah macam setahun tak de orang kat rumah, aku nak update blog pun, kalau nak start perenggan pertama pun, memang satu ratus kali pun akan kekal kat situ kot. sure satu idea pun tak akan berjalan! cuba kalau persekitaran rumah kita bersih, aman dan damai, sure lagilah berlambak idea nak update blog. serius. tak tipu. hehe.

ar lepas ni. anak-anak dara ke teruna ke, isteri ke suami ke yang nak dapatkan idea mencurah-curah, pi sana tolong kemas rumah sat sebelum mengadap blog :D haha.


join giveaway! haha. paling menarik lagi simple nak mampus, lagi senang nak update blog, rajinkanlah diri join segmen, giveaway, contest ke apa ke. hehe. nak tau, giveaway paling best disemesta alam ini adalah giveaway iphone 5s yang masih berlangsung! PG da join. korang boleh join sama tau. klik sini 'Menang iPhone 5s dengan mudah!'

ok, ok. itu je la kot PG nak kongsi how PG nak cari idea. hehe. moga membantu korang ya ;)

toodles.

Awal Pagi Lagi Dah Mengedik!

Hi morning fellow. Amboi. Ayat jiwa bangsa dan negara awal pagi lagi da bunyi manja gitu kan. Ni bukan mengedik suami isteri ye. Hehe. Ni gedik si ibu meow lebih dari baby meow ;) later i citer pasal baby meow k. Post sat gambar ni sebelum breakfast! Happy weekend!




gedik betul si ibu. props bakul yang berjaya! :D
jom breakfast

toodles.

20 February 2015

TMJ Letak Jawatan Penasihat FAM | Mahu FAM Lebih Adil?

TMJ Letak Jawatan Penasihat FAM agak mengejutkan sebenarnya. Tertanya-tanya juga apa punca. Apa pun, semoga apa yang diharapkan oleh TMJ seperti dalam kenyataan akan dititik beratkan demi Bola Sepak Malaysia kita.



PETALING JAYA: Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan pada Khamis meletak jawatan sebagai penasihat kepada Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

Menerusi kenyataan yang dimuat naik di laman Facebook Johor Southern Tigers, Tunku Ismail bertitah bahawa baginda tidak mahu terlibat dalam sebuah organisasi yang menurutnya tidak adil.

"Saya ingin bekerjasama dengan sebuah organisasi yang telus, bersih, jujur dan sentiasa berusaha untuk meningkatkan kualiti bolasepak tempatan.

"Saya tidak mahu menjadi sebahagian daripada sebuah organisasi yang tidak adil.

"Maka dengan ini, saya mengambil keputusan untuk melepaskan jawatan saya sebagai penasihat FAM," titah Tunku Ismail pada Khamis malam.

Sehubungan itu Tunku Ismail juga berharap FAM ditadbir secara profesional serta bebas daripada pengaruh politik.

"Saya impikan bahawa suatu hari nanti, persatuan-persatuan bolasepak diuruskan oleh mereka yang profesional. Saya impikan suatu hari nanti, para penyokong bolasepak tempatan lebih bertamadun dalam menyokong pasukan masing-masing dan tidak berbalah sesama sendiri.

"Satu impian di mana suatu hari nanti badan pentadbir bolasepak Malaysia akan dikendalikan oleh golongan yang berdedikasi, profesional dan berpengetahuan tentang bolasepak, dan bukannya ditadbir oleh mereka yang mempunyai kepentingan peribadi serta mengejar modal politik," katanya.

Tunku Ismail yang juga Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) dilantik sebagai penasihat kepada Presiden FAM, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah pada Oktober tahun lalu.

Baginda terkenal dengan kelantangan dalam menyuarakan pendapat bagi memastikan mutu bola sepak negara terus diperjuangkan. Kredit: Mstar

toodles.
Segmen dan Pelbagai Hadiah Untuk Dimenangi!

Segmen dan Pelbagai Hadiah Untuk Dimenangi!

hi hi fellow. memenangi pelbagai hadiah dari segmen atau giveaway yang dianjurkan oleh para blogger sekian alam yang super baik hati, cantik, kacak memang kalau menang, rasa da berbaloi sampai nak umum satu dunia gamaknya, kan? hehe. PG, jangan cakaplah. rasa nak repeat lapan puluh kali entri nak bagitau yang PG menang hadiah GA :D (punya teruk! haha)

sebut mengenainya. ni PG nak uar-uarkan pada korang yang rajin merajinkan diri untuk mengikuti segmen, ga tu, meh masuk klik sini (klik banner dan korang akan dapati pelbagai url untuk diklik). pelbagai segmen dan hadiah untuk dimenangi yang memang bestlah. kot-kotlah rezeki korang kan. Jom!

selamat bersegmen semua!
toodles.

19 February 2015

Blogwalking Bersama Ayuinsyirah

Hi hi fellow. Jemput join segmen blogwalking jom. Sambil tengok delina, bolehlah lajukan tangan join sama kan ;)


ar jom klik banner ;)
selamat ber Blogwalking! 

sambil blogwalking tu, PG nak jemput semua join giveaway menang iphone 5s sehensem zul ariffin tu. Klik iphone 5s. jom! ;)

Toodles.

18 February 2015

Yahoo Selamat Bercuti Malaysia! :)

Hi hi. Gomen macam PG, jangan cakaplah. Memang happy giler kot cuti empat hari macam ni. Tolak sabtu dan ahad, kira dua harilah kan. Tapi bila digabungkan dengan cuti sabtu ahad. Siapa yang tak gembira tahap rasa nak terjun dari bangunan. Melampau. Haha.


Aktiviti cuti?? Serius tak plan apa pun! Sebab Minda kanak-kanak ribena asyik fikir cuti je memang masa untuk membalas segala dendam kesumat seminggu tak tidur dengan lenanya. Maka oleh itu. Cuti yang diberikan dengan semulajadinya inilah, dan waktu inilah masa yang patut digunapakai sepenuhnya, tanpa gagalnya untuk menjayakan rencana plan yang tidak dirancang itu tadi. Muhahaha. Panjang lebar aku membebel. Rasa macam tahun ni, tahun untuk aku membebel ke apa? kekeke.
Yes. Tak plan apa pun. Kakak didie, my 2nd sister wechat ajak mandi laut esok. Mandi laut sebenarnya adalah satu aktiviti yang memang bestlah kan. InshaAllah. Tak plan apa-apa. Kalau rajin, pergilah. Kalau tak. Memang membongkang je kot kat rumah. horey!

Korang apa plan cuti 4 hari ni? Jom rajinkan diri blogwalking ;) blog da ada sedikit kepuashatian sebab berjaya edit divider, font and ado gambar puan tanah kedaung. Hehe.

Toodles.

Mini GA By Nina + Anies

Hi hi. Masa untuk rajinkan diri join segala giveaway. Cuti empat hari ni. Bolehlah juga buat blogwalking sama kan.


lai lai join, klik ya ;)
oh by the way. PG jemput semua sekali join GA ni tau. biar meriah! ;)

Toodles.

Wajah Shizuka dan Nobita Watak Kartun Doraemon Dalam Dunia Yang Sebenar

PG memang peminat setia kartun doraemon dari zaman sekolah rendah sampailah sekarang ni da nikah kawin. belum lagi tahap sanggup ikat perut kumpul duit sebab semata-mata nak beli komik bersiri doraemon ni. memang epik. kalau PG masih kumpul sampai sekarang ni, sure satu kabinet almari tak muat. tapi since da pindah randah dulu, komik ntah ke mana, novel ntah ke mana. plus majalah hiburan ntah ke mana. hehe.

berita baik untuk peminat setia kartun doraemon ni, dekat vietnam telah beberapa bulan ditayangkan kartun doraemon dalam versi sebenarnya tau. tengok pelakon yang membawa watak shizuka dekat situ. memang super b cantik lah aku cakap. sweet giler.


si cantik Huyen memegang watak sebagai Shizuka


adakah itu doraemon? kurus je tengok :D
 


tak tengok lagi versi dunia sebenar. tapi tengok je nobita dekat situ. rasanya depa dua akan berjaya kot bawa watak memasing kan. :)

toodles.

Biodata Ungku Ismail Aziz Pelakon Teman Lelaki Upahan | TV3

Suami kata dia suka tengok lakonan si ungku ismail ni dalam drama teman lelaki upahan ni. skema je kan. lucu, kelakar dan memang banyak cakap. dalam dua tiga episod ni da nampak watak ungku sebagai EL yang pastinya akan membawa drama ni terangkat. inshaAllah :)


Biodata Ungku Ismail Aziz 

Nama penuh: Ungku Ismail Bin Ungku Abdul Aziz
Nama komersial: Ungku Ismail
Tarikh lahir: 26 Disember 1985
Tinggi : 185 cm
Berat : 80 kg
Kerjaya : Pelakon, Pengarah dan Penulis Skrip
Karektor : Suka memerhati dan suka berfikir
Pendidikan:  Ijazah dalam jurusan Kejuruteraan Mekanikal dari University of Strathclyde, Glasgow, Scotland, United Kingdom

Drama: Teman Lelaki Upahan,Terlanjur Mencintaimu,Apabila Kau Tersenyum, Sutun 2, Dunia Baru, Saka Jentayu,Kashaf Imani ,Cici & Roy, 3 Janji,Cinta Si Bunga Tembam,Tetamu Rindu, Antara Garisan, SyurgaMu Ramadhan

Instagram: @ungkuismailaziz
Twitter:@UngkuIsmailAziz

Info: 
Ungku Ismail Aziz menceburi bidang lakonan dan pengarahan sejak melibatkan diri dalam industri seni bermula 2006. Ungku Aziz mula berjinak-jinak dengan dunia lakonan setelah diperkenalkan oleh bekas pensyarahnya, Prof Jamaludin kepada Ketua Produksi Drama & Filem, Primeworks Studios, Jalena Rejab. kredit: anizyn

toodles.

Konsert Akhir Mentor Legend 2014 | Nantikan 22 Februari 2015!

Tahniah buat Aina, Sarah dan juga Azmil yang berjaya mara ke konsert akhir mentor legend 2014 pada 22 februari 2015 ini. minggu hadapan! thank god sebab konsert akhir mentor legend tak tersama tarikh dengan jadual nak kena pegi Btn, Kundasang pada 27 februari ni. haha. macam-macam tau je kan. harap-harap konsert akhir tidak ditunda pula. kalau tak, memang menangis kot :D

seperti dalam jangkaan aku. aina dan sarah. memang layak ke konsert akhir. dua-dua memang super b power giler suara. betul cakap juri tetap. depa dua dan ada few lagi, suara memang da ala-ala penyanyi profesionallah aku cakap. nadeera pun sebenarnya ok. mungkin nasib tidak menyebelahi kepada nadeera pada malam akhir konsert separuh akhir kedua baru-baru ini kan. tak pe. mungkin rezeki nadeera akan lebih terbuka selepas mentor legend ini berakhir kan? :)

3 Peserta Mentor Legend 2014 Yang Mara ke Konsert Akhir Mentor Legend 2014!


Mentor
Amy Search

 Protege
Maishara Fazny binti Mahadzir (Sarah) | 19 Tahun | Kuala Lumpur


Mentor
Dayang Nurfaizah

Protege
Azmil bin Karim (Azmil) | 22 Tahun | Tawau, Sabah


Mentor
Ella

Protege
Nurul Aina binti Abdul Ghani (Aina) | 21 Tahun | Seremban

Ramalan Juara Konsert Akhir Mentor Legend 2014
kalau tak tanya aku. aku memang harapkan aina akan menjadi juara untuk konsert akhir mentor legend 2014! mungkin dengan kelebihan yang ada pada aina sebelum ini yang mana beliau pernah menjadi juara dalam satu pertandingan di luar negara, aku memang harapkan aina akan menang untuk ini. inshaAllah. apa pun. adat menang kalah memang sinonim dalam satu-satu pertandingan kan :) we vote for aina, maybe? :D

toodles!

17 February 2015

Divider Free di Setiap Entri Blog

Divider Free di Setiap Entri Blog

hi hi fellow. kita sebagai seorang blogger ni. selain merajinkan diri dengan mengemaskini entri sendiri, rajin buat blogwalking plus rajin menyibukkan diri dengan hal perihal blogger lain (bukan nak menyibuk jaga tepi kain orang tau), kita kenalah rajin juga mencantikan blog sendiri kan. itu penting juga. ye la. blog yang sedap mata memandang, pastinya menjadi pilihan pembaca. :)

sebut tentang itu. kat sini PG nak share dengan korang divider yang comel banget (free) untuk korang letak disetiap post entri korang di blog. senang seh :D (tq to diyasesame for this tutorial (klik) ya. na untuk kamu)



http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/divider3.png



http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/divider4.png



http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/pix/linewings.gif



http://i985.photobucket.com/albums/ae340/ameliaaaaaaaa/divider5.png

ok. silalah ambil dengan percuma ya. hehe.
toodles.

Selamat Tahun Baru Cina 2015!

hi hi fellow. Bagi yang menyambut Perayaan terbesar di Malaysia yang satu ini, PG wanna say Selamat Menyambut Tahun Baru Cina! Ang Pau sentiasa PG alu-alukan. :D nak bagi sesampul dua tiga, bolehlah inbox. kekeke


sebut tentang sambutan Tahun Baru Cina. teringat dekat kawan lama ketika dibangku sekolah rendah. PG tak ramai kawan bangsa cina sebenarnya. ada pun, yang memang boleh dikira dengan jari. satu kawan semasa sekolah rendah tapi itu pun da memang lost contact lepas tamat exam upsr. since PG da berpindah dari kawasan kejiranan yang sama dengan beliau juga, since tu jugalah lost contact. hopely dapat jumpa juga, someday maybe. inshaAllah.

dekat office pula. ada juga few staff yang berbangsa cina dan ada yang da celup cina. hehe. dekat jabatan PG, ada kak jane yang mix cina. Tahun-tahun memang akan dapat limau free dua tiga empat biji dari kak jane. ang pau je tak do. haha. tq kak jane ;)

Sambutan Tahun Baru Cina memang sinonim dengan simbolik depa kan. tahun ni, tahun kambing. hehe. kambing tu fav giler number satu PG kot. memang tak boleh ditolak langsung kalau lamp chop masak  blackpapper depan mata. haha.

apa pun. PG nak ucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru Cina buat seluruh rakyat Malaysia yang menyambutnya pada minggu hadapan. Gong Xi Fa Cai!

toodles.
Sinopsis Drama Tabir Zulaikha | TV3

Sinopsis Drama Tabir Zulaikha | TV3

hi fellow. anyone yang mencari sinopsis drama tabir zulaikha? kat sini PG kongsikan dengan korang ya. selamat menonton dari PG! :)

Sinopsis Drama Tabir Zulaikha

Zulaikha membesar menjadi seorang gadis yang cantik, bijak dan berpegang teguh kepada pendiriannya. Zulaikha juga berbakat dalam memain biola. Feroz cemburu melihat keakraban Zulaikha dan Adami. Dia berniat mahu menyingkirkan Zulaikha kerana sejak kecil, Datuk Aziz lebih sayangkan Zulaikha berbanding dirinya, walaupun dia anak Wan Rozita, isteri Datuk Aziz sendiri.


Zulaikha semakin sayang kepada Adami dan membuat keputusan untuk meluahkan rasa hatinya. Zulaikha terkejut apabila ibu bapanya telah menyampaikan wasiat Datin Wan Rozita supaya mengahwinkan Zulaikha dengan Datuk Aziz. Zamrin dan Musalmah merayu Zulaikha agar menerima Datuk Aziz sebagai suaminya kerana itu ialah cara terbaik untuk membalas budi mereka. Akhirnya, Zulaikha bersetuju selepas Adami Akhil berbohong bahawa dia tidak pernah mencintai Zulaikha.

Datuk Aziz sedar bahawa Zulaikha tidak rela dan tidak mencintainya. Walaupun begitu, Datuk Aziz tetap menjaga Zulaikha dengan penuh kasih sayang dan telah mewasiatkan semua harta dan syarikatnya kepada Zulaikha. Tindakan Datuk Aziz mengundang kemarahan Feroz kerana dia rasa Zulaikha telah merampas haknya. Jadi, Feroz telah mengupah Ammar (Shah Jaszle) untuk memerangkap Zulaikha. Kredit: Sinopsis Tabir Zulaikha

Apakah yang bakal terjadi kepada Zulaikha? Berjayakah Zulaikha menyelamatkan syarikat Datuk Aziz daripada jatuh ke tangan Feroz? Bagaimana pula dengan kesudahan cinta antara Zulaikha dan Adami? Saksikan episod Tabir Zulaikha seterusnya menerusi slot Samarinda pada setiap Rabu dan Khamis, jam 10.00 malam hanya di TV3! Kredit: umikasum

macam best je kan :)
toodles.

16 February 2015

Free Template Cantik Menarik dan Tertarik Untuk Blogspot

Free Template Cantik Menarik dan Tertarik Untuk Blogspot

tajuk entri memang tak boleh blah. tapi kalau korang adalah pengguna blogspot seperti aku. aku nak kongsikan dengan korang, tempat untuk korang dapatkan template yang menarik dan cantik untuk blog korang. bagi pengguna wordpress, aku tak sure. aku tak buka lagi template yang ada. tapi aku percaya, jika ianya adalah di kongsikan oleh uncle hasrul hassan (kredit). maka ianya adalah benar belaka. dan korang harus terjah untuk menggunakannya jika korang berminat sama.

penukaran template blog yang buruk atau erti kata lain yang da lapuk. sikit masa lagi rasa nak tutup blog buat selama-lamanya, then better korang pegi tukar awal-awal template korang, dan ini adalah masanya. sila terjah beberapa link untuk dapatkan template untuk blogspot korang. :D
http://www.premiumbloggertemplates.com/
http://www.freshdesignweb.com/free-responsive-blogger-templates.html
http://www.soratemplates.com/
http://www.templateism.com/
http://www.mybloggerthemes.com/ 
sila berbuat demikian ya.
toodles.

14 February 2015

1st Giveaway WanitaBesiBerbicara

1st Giveaway WanitaBesiBerbicara

morning assalamualaikum! in advance, PG nak ucapkan a Happy Birthday yang ke 24 buat cik empunya giveaway, dengan ucapan, semoga cik blog sentiasa dipermurahkan rezeki olehNya, diberikan kesihatan yang baik dan sentiasa bebaik sahaja untuk cik blog. Sebagai tanda penghargaan, PG join sekali segmen cik blog dengan jayanya. Happy Birthday to u dear! ;)


the banner
meh klik sini nak join
tarikh tamat 22 mac 2015. sempat lagi nak join sekaki.


Hadiah hadiahnya :-

2x pemenang akan menerima hadiah berbentuk : 
Dianz Vit E&C 12000mg *Berharga RM 80.00*


5x pemenang akan menerima hadiah : 
Shieshedo mask 5pcs


10x pemenang akan menerima hadiah berbentuk topup : Top up RM5
Tidak kisah line apa yang anda guna

Hadiah akan di pos pada 26 March 2015.

Toodles!