31 March 2016

GIVEAWAY by RosNordin

 
http://merosnordn.blogspot.my/2016/03/g-i-v-e-w-y-by-ros-nordin.html

korang. jom follow. klik banner kat atas ya :)

1.Follow Blog RosNordin ( Yang ini WAJIB ) dan Follow Instagram ( Yang ini Kalau SUDI )
2.Buat entry tajuk "GIVEAWAY by RosNordin" Copy banner diatas dan backlink ke entry ini.
3.Dah siap sila letak link korang di ruangan komen entry ini dan tulis sekali hadiah pilihan.

Giveaway berlansung selama 20 hari bermula hari ini 11 March 2016 hingga 31 March 2016 dan melalui giveaway ini saya seikhlas hati nak bagi 11 hadiah untuk mereka yang bertuah . 1 adalah hadiah misteri yang akan diberikan kepada PENYUMBANG TERTINGGI TRAFFIC ke blog saya. DAN BILA MISTERI MAKNANYA AKAN KEKAL MISTERI la ye.. Ada 20 hari kan jadi perbanyakkanlah sumbangan traffic di blog ini.. hihihi.. dan baki 10 hadiah korang boleh tengok di.....klik banner kat atas ;)

good luck semua.
xoxo
Share:

First Mini GiveAway MasitaEyta Mencari Followers Yang ke 150 & 10 New Bloglist

http://masitaeyta.blogspot.my/2016/02/first-mini-giveaway-masitaeyta-mencari.html


Hadiah

To-up RM 10x 2 ( Digi,Maxis & Celcom )

10 Blog List ( April-June 2016)


Syarat2 Penyertaan

Buat entry yang bertajuk "First Mini GiveAway MasitaEyta Mencari Followers Yang ke 150 & 10 New Bloglist"

Copy banner kat atas & backlink ke post giveaway ni

Tinggalkan link kat entry ni.

Follow Blog,Twitter & Google+ tuan tanah kedaung ni hehehe.. kalau x ada account twitter no problem :)

Pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah

Segment berlansung 18 February-31 March 2016

jom follow.

xoxo.
Share:

Episod 25 Drama Uda dan Dara

i follow tau drama uda dan dara tu. kalau i tertinggal satu episod sekalipun, i akan cepat-cepat pergi tonton kat drama episod/novel dalam facebook. tak habis kuota tengok dalam tu? tak! sebab i pakai idd internet tu tau. so i cuma perlu langgan RM0.70 sehari sahaja untuk melayari facebook. apa-apa i nak tengok dalam tu kira berbaloilah. nak tukar berapa puluh kali sehari gambar profile dalam fb tu pun tak pa. sangat berbaloi lah bagi i. selain drama berepisod, wayang yang latest pun ada depa letak. i share dengan korang. korang hanya perlu cari drama episod/novel, malaysia tube, drama terkini dan ada lagilah. tapi yang i selalu masuk tu la drama episod/novel. sekarang ni yang i selalu tonton, aku bukan bimbo dan juga uda dan dara. aku bukan bimbo tu da nak habis minggu ni kan ;) sapa-sapa tertinggal episod kat tv, bolehlah tonton kat situ.


amboi. panjang i membebel. hehe. ok. sebut pasal drama uda dan dara episod 25. semalam. malam ni episod 26 la kan. i follow sebab i memang da follow cerita ni dari episod 1 lagi. sayang pula kalau ketinggalan satu-satu episod. novel asal drama uda dan dara ni i tak baca lagi. nak pinjam kat sapa pun i tak tahu. huhu. so i hanya mampu tonton sampai habis je la drama ni.
ok. semalam punya cerita. mar lakonan siti saleha da keluar dari rumah her husband, man lakonan zul ariffin. dek kerana tak tahan dengan layanan yang dia dapat dari kak yah lakonan dynas, kakak kepada zul ariffin. sebab apa kak yah tak suka si mar? sebab dia nak  si kaleeda, sepupu depa kawen dengan adik dia, sebab amanat dari arwah mak depa adik beradik nak depa jadi suami isteri. tapi. malangnya man lebih memilih mar untuk menjadi pasangan hidup beliau. tak pa. drama ni panjang lagi. kot-kotlah kaleeda will be isteri nombor dua kali kan. kita tunggu dan lihat. hehe.

malam ni tak sabar nak tunggu sambungannya. by the way. ni entry kemarin. was publish today. hehe. late ya ;)

by the way juga. siapakah yang mencari keyword sebegini dekat google?

Kisah Panjang Dalam Drama Uda dan Dara

 drama episod uda dan dara memang kisah panjang. 65 episod tau ;)
xoxo
Share:

30 March 2016

Alat Makeup Wajib Ada

ok korang. ni i nak kongsikan dengan korang, alatan makeup yang wajib dimiliki oleh para-para wanita. kaum hawa sejagat sealam semesta. memandangkan i bukan manusia yang reti nak makeup ala-ala retis. ke office pun cuma bubuh pelembab dan foundation sahaja. nak pakai pewarna ala-ala pinky ke merah ke, lipstik ke memang tak ever-ever. alih-alih officemate kata ada pontianak lalu lalang. hal kisah tak reti nak makeup. hahaha. bukan tak reti la sebenarnya weiiiii. cuma malasssssss je. muahahaha.

dan apabila i memang malas, makanya alatan asas untuk makeup confirm-confirmlah tidak i miliki. nope. ada. cuma. i da bagi kat kakak ipar. anak buah yang gedik nak put makeup on depa punya wajah compare adik ipar dan babu depa ni. hehe.

ok! let me share dengan korang. bebenda yang patut korang miliki. bebenda utama yang patut dan wajib ada untuk starting makeup. biarlah gambar berbicara ya. hehe. PG kongsikan sahaja.


sweet colour. nak!

 


the all gambar carian dari google tau. so kalau nak tahu lebih lanjut, apa fungsi-fungsi untuk satu-satu alat kat situ, bolehlah korang google sama ;)
 
semoga bermanfaat
xoxo
Share:

29 March 2016

Giveaway by Xechalogy

 
 The giveaway starts from 28th March 2016 until 10th April 2016.
Syarat - syarat senang je. Cekidaut yo! 
1. Wajib follow blog Xechalogy. 
2. Copy banner diatas dan buat satu entri bertajuk "Giveaway by Xechalogy".
3. Tag 2 atau 3 orang rakan blogger anda. Lagi ramai lagi meriah kan? :) 
4. Publish entri anda dan tinggalkan link pada ruangan komen disini.

Mudah kan? Tutup mata pun boleh buat :D
Pemenang hanya 2 orang dan hadiah adalah senaskah novel untuk setiap seorang. Pemenang akan dipilih melalui Random.org untuk mengelakkan ketidakadilan.
 
PG TAG:

xoxo
Share:

De'Xandra Inspired Perfume For Me

horey! akhirnya minyak wangi i da sampai kat tangan. fuh. rasa diri mewangi je setiap masa. i jenis tak berapa nak pakai minyak wangi tau. selain tak jumpa minyak wangi yang betul-betul terkenan di hidung i, memang i tak akan pakai minyak wangi. pergi office kosong macam tu je la. dan sebab juga i jenis pakai rexona tau. so wangian tu memang da melekat kat badan. dan if pakai minyak wangi lagi, bercampur bau, masyaAllah, boleh buat i pening nak termuntah. so better pakai satu-satu wangian je.

but. but. biasalah kalau da ada kecirian wanitaan abadi tu. pantang nampak bebenda comel plus murah. awal-awal da mind set tak nak. tapi alih-alih terjebak. jangan salahkan mak pak. salahkan diri sendiri sapa suruh tak reti nak kawal diri. hehe.

itu dia. perfume dari De'Xandra Inspired Purfurme i order dua minggu lepas, selamat sampai kat tangan. meh nak habaq sikit pasal minyak wangi ni.


De'Xandra minyak wangi adalah minyak wangi EDP yang tahan lebih lama berbanding dengan yang original. itu dari bahan bacaan i la. i baru je nak pakai kot. ketahanan dengan lebih praktikalnya, nanti i update lagi. hehe. 8 jam dan ke atas katanya tahan minyak wangi ni. ok diharapkan macam tu la. dan juga jika minyak wangi ini serasi dengan si pemakai, inshaAllah akan lebih bertahan 1 hingga 2 hari pada pakaian. ok berita baik kat situ. bukan senang nak jumpa minyak wangi yang macam tu. sudah tentu di inspirasikan dengan minyak wangi jenama antarabangsa. hehe. i punya nampak tak pilihan kat situ. wangian Daisy by MARC JACOBS. gitu. hehe.

for info lagi. minyak wangi yang dijual base on minyak wangi yang sangat terkenal dan laris di Malaysia sahaja tau. kira senanglah korang nak order kan. kalau korang nak minyak wangi epal ke ape ke, sebut je, inshaAllah peniaga akan cuba dapatkan. tapi kena tengok juga risalah yang ada. yang ada tertera.


tertera kat situ sedia untuk di order ;)

nak order boleh whatsapp PG. 0109562835. hehe. tapi kalau boleh kota kinabalu sabah area maybe? COD senang. hahaha.

Dengan pengalaman jualan perfumes ini, kami hanya membawa masuk perfumes-perfumes yang sangat TERKENAL & LARIS di Malaysia untuk memudahkan pengguna memilih.

so. jangan kata i tak share tau.
xoxo.
Share:

28 March 2016

i miss u husband ;(

adui Ya Allah. statment memang tak boleh blah. gedik giler. haha. but i do kot tengah rindu dekat suami. suami sendiri pun kan. bukan suami orang. hahaha. by the way hari ni masuk hari ke 4 duduk jauh dari suami. suami tak pergi mana pun. balik rumah mak abah dia je. tak jauhlah. ipoh, perak je. i pula kat kota kinabalu sabah. muahaha. tak jauh kan? hahaha. bukan nak kena naik kapal laut pun. boleh je naik kapal terbang mas airline ke apa ker. paling murah sekalipun airasia. gitu. no hal. tapi agak-agaklah time belum gaji kot nak cari masalah nak ikot suami balik ipoh. tak da masalah nak cari masalah. da kenapa pula kan. hahaha. boleh je nak minta abah mentua sponsor tiket. tapi jangan nak cari pasai. ingat sikit diri tu sekadar menantu je. hehe. minta ampun abah :D gituuuu :)

ok. meh nak habaq mai sikit. sebelum ni, i jarang tau berjauhan dengan suami. kiranya suami memang 24 jam la dengan i. kecuali i pergi kerja. suami pergi kerja. dekat rumah memang i dengan suami je. since duduk berdua menyewa ni lah. so i punya time semua memang dengan suami. berkecualian juga suami keluar dengan kengkawan. so i memang lebih memilih untuk duduk dirumah. ntahlah. mungkin kehidupan i da memang macam ni kot. dari kecik pun memang all the time kat rumah. bila gedik bekawan dengan berlawanan jantina, baru rasa dunia kat luar. fuh. statment maut lagi. muahahaha.

so apa yang i nak kata is, bila da nikah kawen dengan suami halal i ni, dan memang hari-hari pun i tengok muka dia je la kan, setiap masa dan saat, kadang i rasa i naik bosan dan muak dan ada satu perasaan yang i admit kata kat korang yang i menyampah. muahaha. that why i kat atas tu, berkecualian suami keluar dengan kengkawan. arrr. masa tu dunia ni memang i yang punya. i tak perlu nak hadap suami i. i tak perlu tengok muka suami i. i tak perlu layan suami i. ar layan tu banyak benda tau. hehe. dan ya! masa suami tak de la, i nak bagitau korang, yang dunia ini seperti ana yang punya. muahaha.

tapi. tapi. jangan silap. seorang isteri ni. witout her husband, dia macam ada satu benda yang tak boleh nak diucapkan tau. naluri kot kan. or maybe perasaan kewanitaan. perasaan seorang isteri. chewah. gitu. gediks pula i rasa memalam ni. heeee. macam malam ni lah. rindu kat suami. tetiba pula. abih tu sebelum-sebelum ni tak rindu ke?? ar. tu sebab i cakap. hidup i since kawen dengan suami sahaja. dan i da nampak kemenyampahan tu kat situ. hehe. so bila da menyampah, dari sudut mana datang perasaan rindu tu? hahaha. sooo. bila duduk jauh-jauh macam ni lah, admit giler nak mampus rindu kat suami. tak nak mengaku lagi tu. tapi berbalas whatsapp kalah orang bercinta. sembang macam tak kawen lagi. hahaha. nampak kan dia punya permainan kat situ? hehe. so. i nak bagi pesanan penaja free kat sapa-sapa yang da nikah kawen tu, tak kiralah usia perkahwinan baru ke lama ke, cuba buat macam i sekarang ni. let suami pergi bercuti ke apa ke. and u wifey, boleh pergi bercuti sama dengan kengkawan ke, keluarga ke. nescaya! pasti ada satu perasaan yang bakal timbul diantara u dengan husband. and that feel kan, lagilah akan menguatkan kasih dan sayang antara both of u. amboi-amboi. cakap bukan main lagi i kan. hahaha.


ikut je kata hari sendiri. hati kita. kita kena sendiri jaga. hati aku lah ni sibok kata rindu kat suami. hehe. 

 
 
giler hari-hari macam ni memang naya nak bangun awal pagi. bergegas kejar bas nak ke tempat kerja. while suami memang tak bagi i drive. sob.
 
ok. i stop kat sini dulu. da panjang sangat entri ni i rasa. hehe.  
for suami, ayang rindu abang ;(
 
xoxo
Share:

27 March 2016

Waktu Subur Wanita Tu Bila Masa?

kalau tanya i, memang i akan angkat dua belah bahu tanda tak tahu. sumpah memang tak tahu dan tak pernah nak ambik tahu pun. sampai macam tu sekalikan. bila kengkawan office sibok citer pasal waktu subur depa tu bila masa, i silent tepi meja. bukan tak berminat. tapi i memang tak reti. kejap je depa bagi faham, dan i akan blur. paling-paling i akan kata, 'korang citer apa ni?'. dan that why kot sampai sekarang i tak hamil-hamil. sobsob.

honest. i jenis manusia yang memang tak jaga diri sendiri kot. maksud i. my body. i period, that time perlu jaga kebersihan je. kesihatan to my body, i rasa i ok saja. sedangkan semasa waktu period tu, kesihatan perlu sama dijaga. contoh jangan ambik minuman sejuk. kang darah beku wat ever. kan? nak-nak lagi da nikah kawen. suami jangan cakaplah. bising sampai kesudah. awatlah bini aku ni degil semacam. saitonanhirojin da duduk dalam badan ke apa. hehe.

abih period. da sudah. waktu subur ke tak subur subahanaAllah lagilah tak tahu. Ya Allah. malu sungguh ni. kata perempuan. wanita. tapi waktu subur ke tak diri sendiri lagilah tak tahu. sob. maaf erk. ni pengakuan jujur sesangat. tak pa. as long belum terlambat nak ambik tahu dari tak nak ambik tahu kan.

korang macam mana? ada jenis spesis manusia macam PG ke? ar. kalau kita sama. meh nak bagitau kat korang semua. OVATEL. sejenis makhluk yang memberitahu kita para perempuan, para-para wanita waktu subur kita. dimana apabila menggunakan makhluk yang satu ini, 98% keputusan terbukti subur adalah tepat. dan kelebihan untuk para adam dan hawa ingin menambah bilangan anak-anak adam dan hawa, inshaAllah ada. gambar kat bawah berbicara.



kredit and thanks : namee roslan

so macam mana? keyakinan untuk menggunakan mahkluk satu ni, tinggi tak? nanti share-sharelah kalau da usefullynya ya. PG for sure akan dapatkan satu. 
 
oh. mana nak dapatkan ovatel ni? ovatel boleh dapatkan dekat farmasi atau hospital (base on komen-komen dalam blog namee)
 
harga ovatel? RM100 something (base on komen dalam blog namee)

semoga bermanfaat tau :)

xoxo
Share:

26 March 2016

BE CPUV Nuffnang Petronas - Experience 2 B dan SME - Microsoft

bagi yang mengikuti tips nuffnang yang PG kongsikan sebelum ini, PG ucapkan tahniah buat korang. tahniah sebab telah mengikuti langkah yang betul, inshaAllah untuk menjana pendapatan sampingan dengan nuffnang, inshaAllah lepas ni naiklah tu. hehe. dan PG baru je selesai update survey dekat akaun nuffnang. benda tu wajib untuk korang update selalu juga tau. kelebihan apabila korang update adalah, pihak nuffnang akan update apakah iklan yang sesuai untuk diletakkan dalam blog korang. tahniah la kan. hehe.


sebut pasal tu. itu dia. another be cpuv yang PG terima dan masih on going dan belum PG letakkan dalam blog PG lagi. korang ingat erk. kena ceritakan iklan apa yang korang dapat. inshaAllah, jika menjadi carian dalam google dan keyword melekat, inshaAllah adalah earning naik sikit sama. hehe. itu antara tips yang PG nak share juga untuk korang. 

by the way, iklan kali ni dapat dari Petronas - Experience 2 B dan SME - Microsoft. untuk nuffnang, terima kasih plus sayang ketat-ketat tau sebab sudi beriklan dalam blog PG. untuk para blogger yang sudi mai dan singgah dan memberikan klik dalam blog PG sama, PG ucapkan ribuan terima kasih sesangat tau. sayang korang ketat-ketat juga ;)

lepas ni jom kita memeriahkan dunia blog. even blog hang blog peribadi sekali pun.

xoxo
Share:

25 March 2016

Finally Earning Nuffnang RM200.00!

woot woot. finally earning nuffnang blog ni mencecah RM200. syukur alhamdulillah. da lama kot tunggu earning naik lagu tu. akhirnya. inshaAllah, minggu depan PG nak keluarkan. biar kosong dan kumpul semula. apa pun, ni semua juga atas bantuan rakan-rakan blog yang lain, yang datang mai blog PG dan sudi klik iklan nuffnang dalam blog PG. thanks so much tau. sayang korang ketat-ketat. hehe.

 

ada yang tanya PG, macam mana PG boleh kumpul nuffnang sampai macam tu sekali. sedangkan ada yang da letak iklan tu bertahun pun still tak naik-naik. ok. its good. soalan yang bagus untuk korang tanya bila korang bersedia letak iklan nuffnang tu. hehe. 

honestly. PG pun macam korang juga. letak iklan nuffnang tu bertahun-tahun. alih-alih tak naik-naik. sedih pedih pun ada. tertanya-tanya benda yang sama dengan korang yang bertanya soalan kat PG. huhu. 

apa yang PG buat, search keyword macam mana nak bagi naik earning nuffnang. banyakkan bacaan dan praktikkan. syukur alhamdulillah. senang je. ikut peraturan yang nuffnang bagi, inshaAllah, naiklah earning korang tu. 

meh PG tempek simple punya peraturan yang PG pakai.

1. letak iklan nuffnang ditempat yang betul
2. jangan klik iklan nuffnang sendiri
3. banyakkan cerita tentang iklan nuffnang yang ada
4. blogwalking untuk naikkan trafik. trafik yang tinggi berprestasi tinggi juga untuk dapat iklan lebih banyak 
5. kemaskini survey atau bio nuffnang dalam account nuffnang setiap masa. mungkin dalam seminggu sekali. 
6. kalau boleh blog korang kena ringan sikit. jangan beratkan blog dengan size gambar yang besar dan widget aplikasi macam lagu-lagu gitu. hehe. ni depend dengan korang tau. PG tak paksa. kang PG kata jangan letak, sat lagi korang remove segala widget tu. hehe. jangan marah PG tau. 

ok. tu je la kot peratuan paling mudah yang PG boleh share dengan korang. nak ikut, inshaAllah naik. tak ikut pun, depend dengan korang. hehe. semoga bermanfaat tau ;)

xoxo
Share:

sekejapnya hujan~

morning fellas. sekejapnya hujan pagi tadi. huhu. sedar-sedar subuh tadi Ya Allah bestnya hidup hujan turun akhirnya jua. setelah sekian lama. sekian lama? hahaha.


view dari office PG. laut kat situ tak nampak langsung da. bau jerebu sampai masuk office PG kata

korang bebaik tau sekarang. musim panas tak menentu ni. nauzibillahminzalik. takut sangat dengar kes-kes kematian akibat haba panas ni. PG hanya mampu banyakkan minum air putih dan elakkan berada ditempat-tempat yang panas. tak mau jalan keluar dari office at all. ar nampak? elakkan :)

so korang becareful tau.

xoxo
Share:

21 March 2016

Giveaway Cash RM600 MAC2016 by Emas Putih

*sila tekan banner diatas untuk join*

Hadiah :
Top Referral RM100x1
Random Cash RM50x10

Share:

13 March 2016

04 March 2016

Im Fine

Im Fine. tak. i tak ok. i tak ok at all. all the thing. the all thing berkaitan hati dan perasaan i tak ok. kinda all the thing just now, segalanya dalam kepura-puraan. i tak tahu sampai bila i mampu hadap the all thing. i kecewa. i sakit hati. i terseksa. i tak tahan. tu je. sangat-sangat tak tahan. i nak lari dari kerasaan sakit i. i tak mahu rasa sakit da. i tak mampu nak hadap da. i tak ok honest. i da fikir banyak kali. banyak kali dan banyak kali juga i repeat-repeat ulang dan tayang fikir. i masih duduk dalam keadaan dan situasi yang bikin i rasa, i boleh keluar sebenarnya dari masalah ni. i da penat.

 

but my friend told me, love da cukup sebenarnya.
im just like. what?! engko tak duduk dalam masalah aku kot.

aku akui. love was my everything. but.
sometimes love is not enough k. huh!


no at all!

done.
Share:

01 March 2016

Shopping dengan Mudah di Shopping Kaki (ImSold!)

korang. berita bagus untuk korang yang memang kaki shopping online, ni nak bagitau berita baik untuk korang. kewujudan laman web Shopping Kaki (ImSold!) di Malaysia. one of tempat shopping secara dalam talian. wow! antara item yang ada, like books, women's fashion, arts & design, electronics, men's fashion, hobbies dan beauty.

para pengemar setia barangan korang. jangan lepaskan peluang ni tau. kot-kot ada yang terkenan dihati dan mungkin ada item yang tidak ada di mana-mana dan ada dalam Shopping Kaki kan?

 
layari laman web Shopping Kaki (ImSold!) disini
 
thanks nuffnang!
done.
Share: