29 May 2016

Memancing

morning fellas. ni kejadian semalam. PG hanya mampu melihat sahaja. ambil gambar, snap-snap dan duduk diam. hehe.


gagah betul abang PG. berbaju merah dan anak-anak buah tu memancing. depa da beberapa kali pegi memancing kat sini. belakang sekolah Sk Bolong. hari ni pula tak tau mana depa plan nak pegi memancing. PG follow belakang je la. hehe.

xoxo
Share:

25 May 2016

Aplikasi Whatsapp Blank / Hang

bila aku yakin untuk pakai iPhone disaat dahulu kala akulah pengguna tegar samsung, dengan yakin aku kata 'iPhone the best HP yang memang tak akan hang punya'. huhu. menguatkan lagi statment aku, of courselah para pengguna iPhone kat office aku menjadi mangsa soal selidik dua poloh ampat jam aku. tak habis pikir sementara tunggu bajet nak dapatkan iPhone tu, berabis follow contest menang iPhone. tak de rezeki time tu. hehe. tak pa. akhirnya dapat juga sebiji iPhone. hehe.



tapi. tapi. orang kata. jangan disangka sungai yang tanang tu, tiada buaya dalam tu. muahahaha. jadi. jangan disangka iPhone yang canggih itu tidak pandai hang. hehe. pandai juga. HP aku. aku tau lah. hahaha.

terkini juga. bukan takat HP, aplikasi pun sama juga. kemarin. kemarin punya cerita. WHATSAPP BLANK / HANG tetiba. tak tahu korang punya macam mana. aku perasan benda ni betul sebab, si erazfadli tu ada post benda yang sama pasal tajuk aku tu. tak lama tadi pagi, officemate aku yang baru beli iPhone 6 plus sebesar gedebak tu pun sama kena. meraung-raung depan aku minta tolong solve kan :D

Whatsapp Blank / Hang, apa nak buat? baca kat sini > cara kembalikan whatsapp iphone bila blank / hang

cara aku betulkan? uninstall dan install lah semula. 

xoxo.
Share:

Lcd iPhone 5 Terangkat

holla fellas. sakitnya hati bila satu-satunya phone yang ada buat masalah. huhu. da tu, phone bukan alang-alang phone. iPhone. harga ribu riban time beli. alih-alih ada problem. kena-kena pula time tengah sakit bajet. time tu la dia nak rosak :(


la ni. PG tengah cari harga yang kiranya murah untuk baiki LCD tu. kawan officemate PG kata, ada dua kemungkinan LCD tu terangkat. satu sebab is batry MENGELEMBUNG. penyelesaiannya is, kena tukar batry. kedua sebab getah LCD tu da longgar. penyelesaiannya juga, kena tukar LCD atau mungkin getah. tak tahulah PG nak kata apa. 

so. user iPhone. if korang pernah alami benda yang sama dengan PG, let PG know la ya. sebab juga. kemungkinan dua-dua benda kena tukar. dan mungkin juga salah satu. huhu. agak-agak berapa bajet akan dikenakan untuk ini? ;(

xoxo
Share:

17 May 2016

Please Come Back, Mister!

horey! finally ada masa untuk PG ulang tonton drama fav korea PG. kerja da siap. hehe. thank god. dari tak de benda nak buat apa. jom layan :) nanti update blog lagi. tengah nak cari idea nak update apa. hehe.





 
ya ampun rain, asal engko super cool ensem :D

xoxo
Share:

16 May 2016

I'm Back!

hahaha. i'm back! siapa punya gambar yang paling rajin editlah ni ya. hehe. bagus. kretip sungguh. ayat pun direct to the point. ar tu juga nak habaq kat korang, yang i'm back! hehe. rindu nak membebel wei. rindu nak blogwalking :D nanti nampak nama PG kat kotak komen korang tu, datang-datanglah ziarah PG semula ye. hehe. boleh sama-sama naikkan earning nuffnang blog semula. kekeke.


PG pinjam gambar ko wei! :D

xoxo.
Share: