20 October 2016

Sweet Fattah Amin dan Neelofa dalam Suri Hati Mr. Pilot

Assalamualaikum Fello! Siapa suka gandingan Fattah Amin dan Neelofa dalam Suri Hati Mr. Pilot? Sebab i sebenarnya sukaaaa sangaatttt. Tak taulah nak cakap macam mana. Depa sweet. Manis like candy sugar. Sweet like kucing. Sweet like ntah apa-apa ntah. Dan apa yang i mampu cakap, mohonlah korang couple ke apa ker. Sebab koranggg sangattt sweeeeeettt. Mohon jangan sentap dengan statment i tau. Blog i kan. Hehe.


hi fattah :D
kredit: www.moviesinfobsyokv2.net

I tengok drama ni dekat laman web kbergetar.com tau. i Tak de astro kat rumah. So laman web tu memang best giler. Laju je update drama ni. Ok! Sapa tak tengok lagi, please mohon tengok drama ni sekarang. Jangan kata i tak share pula. Dan those people, seem macam dengar anti depa, no please jangan kecam i tau. Sebab i memang suka gandingan depa berduaaaa :D

  

OK bye.
Xoxo.
Love Korang.

12 October 2016

Aprilissa Sue Ann Peserta 3 Juara dari Kota Kinabalu, Sabah

Assalamualaikum Fello!. i nak kongsi Program Realiti 3 Juara, di TV3 yang akan bermula pada 16 Oktober 2016 ini, setiap hari ahad pada pukul 9.00 malam. Program realiti nyanyian yang mencari tiga juara menerusi tiga genre berbeza iaitu balada, rock dan irama Malaysia. Sebab nak korang tengok sebab ada sepupu belah mak i kat situ. Hehe. Dan mohon, silalah undi sama ye :D


"Ia amat menarik untuk dijadikan sebagai satu lagi format program berbeza daripada yang sedia ada di mana kita mengangkat tiga pemenang dari tiga kategori berbeza dalam satu pertandingan," katanya kepada mStar Online.
 


KONSEP PROGRAM 3 JUARA
Konsep 'battle' - 2 orang peserta dari setiap kategori setiap minggu
Bagaimanapun menariknya kata Suffian, untuk lima minggu pertama pertandingan tiada sebarang penyingkiran akan diadakan bagi memberi peluang kepada mereka mencari rentak sebelum yang benar-benar layak mara ke peringkat seterusnya.
"Sebanyak 18 peserta akhir akan kami pilih yang memperlihatkan enam dalam setiap kategori.
"Setiap minggu peserta dari genre rock sebagai contoh akan berentap dengan pesaing dalam kategori sama.
"Hanya seorang daripada setiap genre akan diumumkan sebagai juara," ujarnya.
HADIAH UNTUK BAKAL JUARA PROGRAM 3 JUARA
Wang tunai sebanyak RM300,000.00

Jangan lupa tengok tau!
Xoxo.
Love Korang!

07 October 2016

Calling For Hari Sukan Negara 2016 Peringkat Negeri Sabah

Assalamualaikum gais.
(gais tu macam korang. awak pun boleh kot. atau kalau ikut pemahaman i la kan, dia berbunyi macam ni "wei korang, wei gais! jom pergi makan! 'wei gais! korang buat apa gais?!") hahaha. Maaflah kalau i salah :D
Hola gais. Sorry. Beberapa hari i tak de kat sini kan. Jangan risau. I tak pergi mana pun. Ada je. Cuma mood nak update blog tu biasalah. Sometimes ada mood, sometimes tak de mood. Hehe. Tapi. Namun bagaimanapun. I'm so happy sebab menang hadiah saguhati giveaway one of blogger i join hari tu. Nanti hadiah da sampai ke tangan i, i review ye. Before that, i nak cakap pasal Hari Sukan Negara, which is esok! Yahoo!! I raikan bersama dengan YB KJ. Kenalkan? Raikan bersama dari jauh sahaja. Hehe.


#harisukannegara #harisukannegarasabah #hsn2016

Ok. Esok i punya duty on Hari Sukan Negara senang sahaja. I pergi candid-candid gambar area pantai teluk, likas, kota kinabalu sabah of course. So! Blogger sabahan. Esok mana yang lalu dan berada di teluk likas awal pagi, nampak i sedang candid-candid, selfie sorang-sorang diri, bolehlah tegur i. Jangan risau, i tak makan orang. Muahahha.

Lepas candid-candid kat situ, ada few tempat lagi yang i akan pergi. Sepeti perdana park, tg. aru. pantai tg. aru 1 dan 2, taman prince philip, tg. aru, grace point. taman rimba ujana tropika, penampang, taman tun fuad stephens, bukit padang. So, area i dengan team i kat situ. As i cakap, kerja i senang. Ambik-ambik gambar, candid, selfie dan laporkan kepada urus setia collect gambar pula dan i balik rumah Zzzz. Muahaha.

Belum selesai lagi. Itu part sebelah pagi. For petang pun benda yang sama. Jam 3 macam tu i da ada kat tempat-tempat yang berdekatan dengan i dahulu. I duduk sebelah inanam. So i pergi terjah teluk likas dahulu. Kalau selalu i lalu area kat situ, memang ada few manusia sekali alam juga buat aktiviti riadah kat situ. Dan! Hopely gais. Esok turun. Please support i. Please support Hari Sukan Negara! Oh. if anyone nampak posting i ni, i ada letak >>> #harisukannegarasabah <<< kat facebook. So those! Sabahan, bolehlah pakai hastag tu :) Kita-kita juga bah ni kan :D

Dan! dan. Esok juga ada acara larian tau. Tengok image kat bawah. Ada area Masjid Bandaraya kat situ. Kalau sempat i tunggu korang lari-lari anak kat situ, kalau tak sempat, Bye! Hahaha.


So! I update secepat mungkin untuk Hari Sukan Negarai Peringkat Negeri Sabah 2016 with love. Salam Jumaat semuanya :)

xoxo.