My Very Totally Bad Day. What Yours?

Assalamualaikum fello. Panjang betul tajuk i kan. Nampak sangat i tak puas hati kat situ. Hehe. Ya. Kalau tanya i, hari apakah yang bagi i amat-amat menjengkelkan dan sangat-sangat buat i bad mood the whole day is....The day i period! ;( i boleh jadi otomen tiba-tiba. i boleh jadi naga berapi nak bakar sampah sarap jadi debu. nak i bakar korang? Hehe. i tak sampai hati kot :D i sayang korang ;)


Sejenis naga berapi ;D

i jenis tak tulis atau tanda ke tick tau bila i punya date-date i memang dating dengan si cik period ni tau. Ntah spesis macam mana i ni. Selalu menjadi mangsa keadaan untuk i ingat, kawan office i, Kak Mimi. i macam da terbiasa kena update dengan Kak Mimi when i period tau. Omaigad buruknya perangai si yatie. Kekekeke. Then. When i ask the next month 'adui bila mo period ni..stresnyalah bah''apa date period last month arrr..lupa ni'. Then i akan scroll i punya mesej conversation dengan Kak Mimi, and know that 'Oh that date'. See? punya buruk perangai i kan? Muhahahaha.

Perangai punyalah buruk sebenarnya, dari kenal erti period jenis tak tulis. Da kawen ni pun still jenis tak tanda. Husben jenis particular that date pun i jenis tak reti bahasa nak belajar tick ke tanda ke rekod ke note dekat note handphone ke. Tak de. Hahaha.

By the way. i tengah nak dating dengan cik period ;(

Xoxo
Love Korang!
Continue reading My Very Totally Bad Day. What Yours?

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini By Ourmemoria.My

Assalamualaikum. Dengan rasa rendah hati Fiza menjemput semua pembaca blog Ourmemoria.my untuk sama-sama memeriahkan Giveaway yang dianjurkan sendiri oleh Fiza.


Copy dan klik banner untuk penyertaan

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya.


Dior Miniature Perfume Mini Set mengandungi:
5 ml EDT Dolce Vita, 
5 ml EDP Miss Dior, 
5 ml EDT J'adore,
 5 ml EDT Midnight Poison,
 5 ml EDT Dior Addict

Ada 5 jenis Dior Miniature Perfume untuk dimenangi dan hanya 5 pemenang yang akan dipilih. Jemput semua blogger untuk memeriahkan giveaway ini.

Assalamualaikum fello. i da lama tak join contest giveaway tau. And timing yang bagus untuk kemaskini trafik blog semula dan i join. Hopely ada rezeki menang salah satu wangian di atas. Hehe. Other blogger's! Jom jemput sama memeriahkan contest blogger kita tau :) KLIK BANNER ATAS TU :) Good luck!

Xoxo.
Love Korang!
Continue reading Giveaway Dior Miniature Perfume Mini By Ourmemoria.My

Reward - Jom Beli Emas!

Assalamualaikum Fellas. i tak reti bab-bab harga emas sebenarnya. Yang i tahu bila masuk kedai ke apa ke, tengok terus 916 - RM184 bermakna emas tu murahlah tu. Korang pun macam PG tak? Kiranya i tahu beli sahaja dan bila nak guna duit ke apa ke time mendesak kan, mama selalu pesan, emas boleh dipajak gadai semula. Which is, boleh membantu sebab nilai emas dimasa hadapan tak susut. Oh. i macam berfikir kat situ. Tak tahu pun susut kat mana dan tang mana. Hehe.

Nampak teruja kat situ siap ada tanda seru lagi kan. Hehe. Ni sebenarnya cerita dari awal tahun lagi. Sebab bulan april ni my turn untuk dapat barangan kemas which is i pilih untuk ambil rantai kaki aka gelang kaki. Lets reward our self! Yahoo. Ni pun buat pertama kali i berani joinkan diri untuk beli barangan yang melibatkan nilai duit yang agak banyak dan emas pula tu. Ada kawan seoffice kawan kakak PG yang da kena dengan penjual barangan kemas secara online tau. Dia kena tipu dengan hamba Allah tu la. Wallahualam. Sebenarnya takut juga masa nak join beli barang emas online ni. Rasanya lain orang, lain caranya kan. Hopely janganlah terjumpa spesis hamba Allah yang macam tu. Nak meniaga, kenalah dengan cara yang betul dak? :)


Ya itu dia. Gelang kaki emas PG da sampai. Minggu lepas lagi da dapat. Gembira bukan main. Rasa nak bagi tahu satu dunia. Muahahhaa. Kiranya peniaga emas ONLINE yang PG kenal ni, kira jujur dan boleh dipercayai la kan. PM tepi sikit kalau nak tahu dengan siapa PG beli tau :D hahaha. 
Ok. Tu je la nak share :D

Xoxo
Love Korang!
Continue reading Reward - Jom Beli Emas!

Saimdang Light's Diary True Story

Assalamualaikum fellas. Anyone yang tengok drama Saimdang Light's Diary? Kita geng. Ada 4 episod lagi nak habis kan? i Sebenarnya suka tengok drama-drama korea yang macam ada sangkut paut dengan cerita sejarah. Sekurang-kurangnya terisilah sikit dengan info sejarah negara depa. Lebih-lebih lagi pasal Korea. Kot-kotlah rezeki dapat melancong ke negara tu kan. Hehe.


Pakcik Google pinjam gambar awak tau :D

Ok. PG share sedikit jalan cerita drama korea Saimdang Light's Diary ni. Lepas ni sapa tak tengok lagi, bolehlah tengok. Citer ni best tau. Tapi adalah bebenda sedikit yang agak macam slow disitu. Tapi tak pe. Sebab episod drama ni ada dalam 30 episod ke semua nya. Then we akan faham la apa benda yang sedang berlaku, then next apa akan jadi and dimasa hadapan pula macam mana. Oh, cerita ni macam ala-ala back to future tau. Jangan korang bosan sudahlah :D
 
Saimdang Light's Diary Sinopsis

Saimdang mengisahkan tentang Seo Ji Yoon, seorang wanita yang sedang mengejar gelaran professor, namun beberapa kejadian yang melibatkan sebuah lukisan menjadikannya kehidupannya huru hara.

Disebalik kehidupan Seo Ji Yoon dimasa hadapan, in back to future, Saimdang juga menjalani kehidupan yang berantakan gara-gara sebuah lukisan yang menyebabkan berlakunya beberapa kekecohan dalam kehidupan beliau.
Macam mana? Sama kan perjalanan kehidupan mereka? Tapi ada kelainan disitu. Jom tengok tau. Citer ni akan habis minggu depan. Bye!

Xoxo.
Love Korang!
Continue reading Saimdang Light's Diary True Story

Pertukaran dan Perpindahan Yang Memenatkan!

Assalamualaikum fellas. Lama tak update blog. Rindu tak? Hehe. Ok, i tengah berusaha untuk kemaskini blog ni semula. Lama sangat tak masuk blog ni. Since pindah jabatan plus pindah semula jabatan. Erk? Macam tak mulia pula i kan, bebalik je pindah jabatan. :D


Pembantu Tadbir (P/O) Gred N22 yang menjadi pilihan. Muahahaha.

Ok. Meh nak cerita sekaligus. Last year, jabatan lama i bagi pindah i keluar dari bahagian lama. Masuk bahagian baharu. Ok good. Tak de masalah. i Ok sahaja. As long masih jabatan yang sama. Duduklah i mereput kat bahagian baru. Kononlah.

Tak lama. i Naik pangkat. Syukur alhamdulillah. Terus i kena pindah jabatan lagi bagi memenuhi kekosongan yang ada once i naik pangkat. Ok thank god. Kena pindah jabatan. i Nangis. Sapa kata i tak nangis. i sedih. Deep. Meraung-raung tepi pintu. Muahaha.

Tak lama. Hahahaha. i Pindah masuk balik semula jabatan lama. Gembira? Surelah i happy. Yahoo!! Sekali lagi i meraung-raung tepi pintu. Ok mohon jangan menyampah :D


Sejenis ketul kerja i juga. I memang rajin. Hahaha. Abaikan plastik bata kat situ. Sebab kini dibawah meja i tak de apa benda selain cpu besar gajah itu memandangkan jabatan i akan melaksanakan EKSA. Apa eksa? Later i cakap. Hehe.


Kerja lama i di jabatan lama. Sejenis semak berulang kali dokumen yang tidak boleh ditunding jari kepada sesiapa pun jika ada berlaku kesalahan. Muahaha


Sejenis ketul format kajian yang i kena buat ;)


Itu dia. Seketul dua tiga ketulan muka gembira i setelah kembali ke jabatan lama :D
ok date karma! 07 April 2017 (Jumaat). Senang i nak cari date tu. Hahahaha.


Xoxo. 
Love Korang!
Continue reading Pertukaran dan Perpindahan Yang Memenatkan!

Rindu Blog!

Assalamualaikum fello. Rindunya kat blogggg. Oh by the way, masa i tengah menulis pasal ni, i edit semula tau entri ni. Nampak sangat tak yakin entri sendiri kan. Nope. Sebenarnya i lagi tengah merajinkan diri nak menulis. Makanya, kalau boleh nak edit entri-entri yang lama-lama juga. Dan juga sebenarnya, i ada pernah terbaca tau, kita blogger boleh edit semula post entri yang pernah kita publish sebelum ini. Bagi refresh semula entri la kiranya. Gambar pun kita boleh edit juga. Macam PG lagak tak reti sangat pun, tak kisahlah nak edit entri blog sendiri kan. Hehe. So ya! Mana yang terbaca entri yang lama, dan berusaha untuk mencari entri tersebut, i minta maaf ya. i daaa editt :D



Seketul gambar i di tahun 2017 ketika bertugas di malam Earth Hour Sedunia! :D

Ok bye.
Xoxo.
Love Korang!
Continue reading Rindu Blog!