Saimdang Light's Diary True Story

Assalamualaikum fellas. Anyone yang tengok drama Saimdang Light's Diary? Kita geng. Ada 4 episod lagi nak habis kan? i Sebenarnya suka tengok drama-drama korea yang macam ada sangkut paut dengan cerita sejarah. Sekurang-kurangnya terisilah sikit dengan info sejarah negara depa. Lebih-lebih lagi pasal Korea. Kot-kotlah rezeki dapat melancong ke negara tu kan. Hehe.


Pakcik Google pinjam gambar awak tau :D

Ok. PG share sedikit jalan cerita drama korea Saimdang Light's Diary ni. Lepas ni sapa tak tengok lagi, bolehlah tengok. Citer ni best tau. Tapi adalah bebenda sedikit yang agak macam slow disitu. Tapi tak pe. Sebab episod drama ni ada dalam 30 episod ke semua nya. Then we akan faham la apa benda yang sedang berlaku, then next apa akan jadi and dimasa hadapan pula macam mana. Oh, cerita ni macam ala-ala back to future tau. Jangan korang bosan sudahlah :D
 
Saimdang Light's Diary Sinopsis

Saimdang mengisahkan tentang Seo Ji Yoon, seorang wanita yang sedang mengejar gelaran professor, namun beberapa kejadian yang melibatkan sebuah lukisan menjadikannya kehidupannya huru hara.

Disebalik kehidupan Seo Ji Yoon dimasa hadapan, in back to future, Saimdang juga menjalani kehidupan yang berantakan gara-gara sebuah lukisan yang menyebabkan berlakunya beberapa kekecohan dalam kehidupan beliau.
Macam mana? Sama kan perjalanan kehidupan mereka? Tapi ada kelainan disitu. Jom tengok tau. Citer ni akan habis minggu depan. Bye!

Xoxo.
Love Korang!

0 Komen:

Post a Comment

terima kasih komen ❤
komen anda sangat PG hargai! ;)