,

Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest | Assalamualaikum fellow. Pagi-pagi da hujan. Hujan rahmat sungguhkan. Dan pagi-pagi yang bahagia ni, i nak share satu berita baik untuk semua para blogger dan nak jemput sertai bersama! Iaitu Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest dan Menang Lazada Shopping Vouchers! Yahoo! Paling best, setiap minggu Lazada akan memilih 3 pemenang, sudah pasti dikalangan para blogger yang join, to win RM100 shopping voucher each at Lazada. Omgeee. i kalau menang RM100 tu, i nak grap handbeg!!! kalau i terpilih. Hehe. 


Coinciding with the Lazada Ramadhan Sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) that will take place from May 16 to 27 June (where you can find special discounts up to 90%!), we are pleased to share with you our special Lazada Ramadhan Blogger contest where we will be awarding prizes to up to 80 bloggers!

How To Join Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

  1. Pertandingan ini bermula 19 Mei sehingga 25 Jun 2017 (4 Minggu)
  2. Sepanjang 4 minggu pertandingan ini, akan ada topik berbeza setiap minggu. Peserta boleh memilih salah satu dari topik-topik tersebut. Peserta juga boleh menyertai lebih dari sekali.
  3. Untuk menyertai pertandingan ini, peserta hendaklah menulis tentang topik yang ditetapkan mengikut tarikh pertandingan tertentu . Peserta hendaklah menjawab soalan-soalan berikut: 

1. Week One Contest:
Theme: Delicious Ramadhan
 
 Contest period: 19 May 2017 – 1 June 2017
 Title of the article: Recipe's name
 
 a. What are your favorite Iftar dishes?
 b. Share the recipes of the dishes
 c. What kind of products can you find on Lazada’s platform to help you prepare the dishes?

 For your references :
 Delicious Ramadhan(link) : Kitchen Appliances
 Bazaar Ramadhan(link) : Groceries

2. Week Two Contest:
Theme: My Ramadhan Home

 Contest period: 2 June 2017 – 8 June 2017
 Title of the article: Any title related to the Article

 a. How are you decorating your house to be Raya ready?
 b. Share your house decorating tips for this Raya
 c. What kind of products (e.g., furniture) can you get on Lazada’s platform to help you decorate your house for this Raya?

3. Week Three Contest:
Theme: Looking Good & Beautiful

 Contest period: 9 June 2017 – 15 June 2017
 Title of the article: Any title related to the Article

 a. What's your color theme for this Raya?
 b. Share your outfit details for this Raya
 c. What outfit/clothes would you like to buy on Lazada’s platform for this Raya?

4. Week Four Contest:
Theme: Travelling Back Home

 Contest period: 16 June 2017 - 25 June 2017
 Title of the article: Any title related to the Article

 a. Where do you celebrate Raya this year?
 b. List down your "balik kampung" essentials.
 c. What would you like to buy on Lazada’s platform to bring along for "balik kampung"?

Prizes – More Participants More Winners

Depending on the overall number of participants there will be either 15, 20, 50 or 80 winners:

1. Less than 100 Participants (15 winners)
 15 x RM100

2. More than 100 Participants (20 winners)
 1st Prize: 1 x RM400
 2nd Prize: 8 x RM150
 3rd Prize: 11 x RM100

3. More than 200 Participants (50 winners)
 1st Prize: 1 x RM500
 2nd Prize: 16 x RM150
 3rd Prize: 33 x RM100

4. More than 300 Participants (80 winners)
 1st Prize: 1 x RM600
 2nd Prize: 35 x RM150
 3rd Prize: 44 x RM100

Ok fellow. Ni penting nak bagitau. Hadiah yang meriah tu depending to berapa ramai blogger yang join. Dan peluang untuk kita menang pun besar juga. Oleh itu, i nak JEMPUT SEMUA BLOGGER untuk memeriahkan contest ini. Cepat! Masa berlalu dengan begitu pantas. 

Invite your blogger friends to join this contest, so you will increase your chance of winning! The more the merrier!

Xoxo
Love Korang!

18 comments:

  1. Replies
    1. hehe. jom join :)
      tapi idea tak berjalan lagi ni ;(

      Delete
  2. Nak join...tapi...ada masa terluang nnt join hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan epil. skg ni ada masa juga sebenarnya. tapi idea tu susah juga mau cari ;D

      Delete
  3. Jom jom ...start the engine..
    Bah yatie, cepat2 cari idea....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah mencari idea juga ni mrs pip. namun, masih belum muncul ni :(

      Delete
  4. Replies
    1. tq awak. belum ada apa-apa lagi pun kan. hehehe

      Delete
  5. Replies
    1. hehe. good luck and all the best untuk awak juga ya :)

      Delete
  6. jom join..tp xda idea lagi nie..hehe

    ReplyDelete
  7. byk contest dekat ramadhan ni kan =D mnatau rezeki, buli shopping raya =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan jun. tu yang aku mau tunggu tu. hehe.

      Delete
  8. Lazada Ramadhan Sale offers frequent sales and discount offers for shoppers to reduce their budget burden.

    ReplyDelete
  9. tak prepare apa-apa lagi pasal contest ni ;) idea masih tak sampai-sampai. hehe

    ReplyDelete

terima kasih komen ❤
komen anda sangat PG hargai! ;)