,

Women Shoes That Are Perfect For Work

Assalamualaikum fellas. Wanita dan kasut memang tidak dapat dipisahkan. Siapa setuju? I setuju. Sebab i minat membeli kasut dan i jenis yang sangat memilih kasut untuk keselesaan kaki sendiri. I yakin korang juga macam i.

Tahu tak korang. Terutamanya para wanita. Kasut memainkan peranan yang sangat besar dalam membentuk jati diri kita dan sudah pasti kasut juga one off cara meningkatkan keyakinan diri kita. Terutamanya ketika bekerja.

Dan, bagi wanita yang bekerja. Sudah pasti ditempat kerja adalah tempat yang memerlukan kita kena sentiasa berkeyakinan selalu. Kan? I pasti, mesti kat rak office korang tu penuh dengan pelbagai koleksi kasut korang juga kan? Hehe.

Ok, apa pun. Kat sini, i nak kongsikan various types of women shoes that you can rock at the office while still looking fashionable. Jom baca.


1. Strappy High Heels

Ok, ni kasut yang sesuai untuk mereka yang jenis sentiasa sibuk berjalan keluar masuk office berjumpa dan berurusan dengan orang ramai. Jika korang adalah dalam kalangan yang sentiasa busy dan nak cepat bergerak, yes u are, kasut tumit tinggi bertali ini adalah pilihan yang tepat untuk korang. Tak kira apa reka bentuk sekalipun, as long strayppy di sekeliling buku lali, pasti akan membantu korang yang sentiasa sibuk berjalan namun masih kelihatan bergaya.

2. Platform Wedges

Ni jenis orang macam i. Hehe. Maksudnya, busy dengan kerja, tapi still rasa stabil apabila memakai dan masih dalam keadaan terkawal. Jangan tak tahu, si pemakai jenis ini adalah seorang yang rendah hati tau dan sentiasa mudah sahaja apabila bekerja. Hahaha. Juga, pakai kasut jenis boleh dipadankan dengan skirt mahu pun seluar. Still nampak gojes dan profesional. I pakai. I tahulah. Hehe. Dan, tahu tak korang, kasut jenis ni sangat banyak sekarang, dan of course Zalora juga ada mengeluarkan pelbagai koleksi reka bentuk Platform Wedges dan yang pasti akan kelihatan bergaya. Ok, cuba bayangkan pakai kat office? Depan kengkawan? Mahunya tak cemburu kengkawan. Hahaha. Jadi, jangan risau untuk memilih Platform Wedges dan ya jom kerja dengan bersemanga tau!.

3. Stilettos



Omgee! I serius nak cuba dan teringin nak cuba pakai kasut jenis Stilettos ni sebenarnya. Namun, dukacita. Sedari diri sendiri dahulu. Hahaha. But! For ladies who want that extra extra extra boost, stilettos will definitely rock your whole outfit into glamour mode. Berdiri sama tinggi, bangga dan ya bergaya berjalan dengan Stilettos merah around office, it will absolutely put that boss lady feel in you for the rest of the day. Hahaha.

So! Macam mana? For sure korang pun ada pilihan kasut korang sendiri kan? Jom share dengan i cepat!

Xoxo
Love Korang.

13 comments:

  1. Replies
    1. hehe. samalah kita. lebih selesa pakai flat kan :D

      Delete
  2. Assallammuallaikum..lawatan sekejap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. terima kasih datang bertandang :D

      Delete
  3. kalau unni guna heelas ni sah2 jalan mcm itik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. boleh kakak bayangkan macam mana unni berjalan :D

      Delete
  4. indeed ! pakai heels mmg buat confident

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. namun tunggulah nanti. ada yang sakit kaki :D

      Delete
  5. nah, nda tjln aq klu tinggi btul mcm no.1 tu haha..tp btul juga bg konfiden juga tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. jangan menyeksa diri kalau ndak terjalan. kang ada yang kena tinggal dibelakang :D

      Delete
  6. Migha suka pakai stilettos. Rasa seksi gittuw. Kononnya laaa

    ReplyDelete

terima kasih komen ❤
komen anda sangat PG hargai! ;)