Showing posts with label Lazada Blogger Contest. Show all posts
Showing posts with label Lazada Blogger Contest. Show all posts
,

Dekorasi Hari Raya Yang Simple

Assalamualaikum fellas! i bab-bab deco rumah ni memang i suka. Bukan takat kat rumah punya deco, kat office pun i boleh deco. Kalau da start deco, memang akan terus mendeco. Sebut pasal deco ni, i da terbayang beberapa benda nak deco untuk persediaan hari raya yang akan bakal tiba ni kat rumah mama. Rumah mama tak lah besar sangat. Nak kemas ke deco apa-apa ke, senang sajalah kiranya.

Dari dahulu lagi i memang nampak dan perasan, setiap hari raya tiba je, pasti akan ada yang berpusu-pusu shooping kat mall untuk tukar itu ini kan. Tukar langsir, tukar karpet, tukar sofa, tukar meja makan, tukar tv dan banyak lagi lah. Ok, dan kali ni i nak share satu benda memandangkan benda ni tak perlu kot korang nak berpusu-pusu shooping dengan kesesakan orang ramai kan. Korang just pergi laman web lazada. Memandangkan sekarang sedang berlangsungnya Marhaban Ya Ramadhan dan Riang Ria Raya Sale bermula pada 19 Mei sehingga 25 Jun 2017, dengan sale gila-gila sehingga 90%. Koramg boleh sahaja shooping secara online kat situ.


Ok. A few thing i memang da plan nak deco tadi kan. Kat bawah i tips dekorasi hari raya i yang simple untuk korang yang suka dengan benda-benda simple.

1. Phootbooth.
 
Family i jenis gila selfie. Kat lazada ada jual beberap item untuk photobooth tau. Contoh gambar kat bawah. But, if boleh print dan make it sendiri, why not DIY sendiri kan? 
 

2. Meja makan

Meja makan kalau still boleh pakai, no need kot tukar kan. i plan nak cat sahaja meja makan lama kat rumah mama. Warna putih why not? Nampak baru juga kan. 

3. Langsir

Yang ni i memang tabik spring dengan mama. Mama memang kerjaya dia menjahit, so memang tahun-tahun akan tukar langsir. But mama the best is, dia boleh pasangkan semula kain-kain langsir lama, dan beli yang baru untuk bagi pendua langsir tu. Which is, tak perlu nak beli mahal-mahal. Beli kain 1 meter dengan harga rm2.50 tu pun boleh. Muahaha.
 
Ok. Rasanya itu sahaja kot i nak share pasal dekorasi tips hari raya i yang sangat simple. Hehe. By the way, bagi korang yang masih tercari-cari furniture untuk dekorasi raya korang, i share link kat bawah, inshaALLAH moga membantu korang dalam mencari barangan deco untuk hari raya korang nanti. Jom.

 
Xoxo. 
Love Korang. 
Continue reading Dekorasi Hari Raya Yang Simple
,

Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest | Assalamualaikum fellow. Pagi-pagi da hujan. Hujan rahmat sungguhkan. Dan pagi-pagi yang bahagia ni, i nak share satu berita baik untuk semua para blogger dan nak jemput sertai bersama! Iaitu Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest dan Menang Lazada Shopping Vouchers! Yahoo! Paling best, setiap minggu Lazada akan memilih 3 pemenang, sudah pasti dikalangan para blogger yang join, to win RM100 shopping voucher each at Lazada. Omgeee. i kalau menang RM100 tu, i nak grap handbeg!!! kalau i terpilih. Hehe. 


Coinciding with the Lazada Ramadhan Sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) that will take place from May 16 to 27 June (where you can find special discounts up to 90%!), we are pleased to share with you our special Lazada Ramadhan Blogger contest where we will be awarding prizes to up to 80 bloggers!

How To Join Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

  1. Pertandingan ini bermula 19 Mei sehingga 25 Jun 2017 (4 Minggu)
  2. Sepanjang 4 minggu pertandingan ini, akan ada topik berbeza setiap minggu. Peserta boleh memilih salah satu dari topik-topik tersebut. Peserta juga boleh menyertai lebih dari sekali.
  3. Untuk menyertai pertandingan ini, peserta hendaklah menulis tentang topik yang ditetapkan mengikut tarikh pertandingan tertentu . Peserta hendaklah menjawab soalan-soalan berikut: 

1. Week One Contest:
Theme: Delicious Ramadhan
 
 Contest period: 19 May 2017 – 1 June 2017
 Title of the article: Recipe's name
 
 a. What are your favorite Iftar dishes?
 b. Share the recipes of the dishes
 c. What kind of products can you find on Lazada’s platform to help you prepare the dishes?

 For your references :
 Delicious Ramadhan(link) : Kitchen Appliances
 Bazaar Ramadhan(link) : Groceries

2. Week Two Contest:
Theme: My Ramadhan Home

 Contest period: 2 June 2017 – 8 June 2017
 Title of the article: Any title related to the Article

 a. How are you decorating your house to be Raya ready?
 b. Share your house decorating tips for this Raya
 c. What kind of products (e.g., furniture) can you get on Lazada’s platform to help you decorate your house for this Raya?

3. Week Three Contest:
Theme: Looking Good & Beautiful

 Contest period: 9 June 2017 – 15 June 2017
 Title of the article: Any title related to the Article

 a. What's your color theme for this Raya?
 b. Share your outfit details for this Raya
 c. What outfit/clothes would you like to buy on Lazada’s platform for this Raya?

4. Week Four Contest:
Theme: Travelling Back Home

 Contest period: 16 June 2017 - 25 June 2017
 Title of the article: Any title related to the Article

 a. Where do you celebrate Raya this year?
 b. List down your "balik kampung" essentials.
 c. What would you like to buy on Lazada’s platform to bring along for "balik kampung"?

Prizes – More Participants More Winners

Depending on the overall number of participants there will be either 15, 20, 50 or 80 winners:

1. Less than 100 Participants (15 winners)
 15 x RM100

2. More than 100 Participants (20 winners)
 1st Prize: 1 x RM400
 2nd Prize: 8 x RM150
 3rd Prize: 11 x RM100

3. More than 200 Participants (50 winners)
 1st Prize: 1 x RM500
 2nd Prize: 16 x RM150
 3rd Prize: 33 x RM100

4. More than 300 Participants (80 winners)
 1st Prize: 1 x RM600
 2nd Prize: 35 x RM150
 3rd Prize: 44 x RM100

Ok fellow. Ni penting nak bagitau. Hadiah yang meriah tu depending to berapa ramai blogger yang join. Dan peluang untuk kita menang pun besar juga. Oleh itu, i nak JEMPUT SEMUA BLOGGER untuk memeriahkan contest ini. Cepat! Masa berlalu dengan begitu pantas. 

Invite your blogger friends to join this contest, so you will increase your chance of winning! The more the merrier!

Xoxo
Love Korang!
Continue reading Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest