Showing posts with label Ramadhan. Show all posts
Showing posts with label Ramadhan. Show all posts
,

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Dunia!

Assalamualaikum fellas! Dikesempatan ini, i nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri, Maaf Zahir dan Batin untuk semua kengkawan blogger i dimana sahaja berada even yang berada di hujung dunia sekalipun. We share hari yang sama, kan? :).
 
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI, 
MAAF ZAHIR DAN BATIN Ya


Xoxo
Love Korang
Continue reading Selamat Hari Raya Aidil Fitri Dunia!
, ,

Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah

Iftar Sabahan Blogger 2017 | Assalamualaikum fello. Kesinambungan daripada entri i sebelum ini iaitu Iftar Sabahan Blogger, kali ni i nak share Restoran yang kitaorang pergi. Called Bies Kitchen. Menghidangkan pelbagai jenis makanan kampung, kuih muih, air yang sedap i cakap dan juga pencuci mulut tersedia. While i tengah draft tentang ini, i telan liur da ni. Hahaha. Which is, is teringat ketam kat situ. Sedapppp. Tanya blogger lain berapa banyak ketam i makan dan telan dengan Eca. Kekeke. Mari, biar gambar berbicara ye.




























 
ni kek beli sendiri. sponsor by Kak Pip The Blogger ;)

i tak mampu nak cakap apa, sebab semuanya sedap.
sedap, selesa dan owner pun sporting giler.

for those yang nak ke sana bersempena dengan Bulan Ramadhan ini,
ni nak bagitau semua bahawanya sepanjang Bulan Ramadhan ini, Bies Kitchen memberikan harga untuk all this makan seperti berikut:

RM20.00 (Dewasa)
RM10.00 (Kanak-Kanak)
0138677588 (KAK BIE)
Tempat : Karamunsing Capital, Kota Kinabalu Sabah 
 
But untuk makluman semua juga, sila hubungi KAK BIE untuk tempahan awal,
sebab semua tempat cepat PENUH.

i tak tipu, sebab we pun hampir-hampir tak dapat tambahan meja dan kerusi. uwargh!
Selamat Berbuka Puasa Semua
 
Xoxo.
Love Korang!
Continue reading Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah
, ,

Iftar Sabahan Blogger 2017

Iftar Sabahan Blogger 2017 | Assalamualaikum fellas. Itu dia. Tadi telah berlangsungnya Iftar bersama rakan-rakan blogger Sabah di Bies Kitchen, Karamunsing Capital Kota Kinabalu. Which is, plan ni telah pun dirancang beberapa minggu yang lalu bersama-sama rakan-rakan dalam group whatsapp Sabahan Blogger. For me, Iftar kali ini adalah yang pertama untuk i sebagai seorang blogger. Kalau da tahu benda ni akan happening macam ni, da lama i follow kan diri lepas-lepas punya gather. Hehe. Apa pun, later i sambung lagi pasal ni ya. Masa untuk tidur. Mimpi indah Sabahan Blogger! :D


Update From Yesterday Entri bout this :D


IFTAR SABAHAN BLOGGER 2017
Date : 16.06.2017 (Jumaat)
Venue : Bies Kitchen, Karamunsing Capital, Kota Kinabalu, Sabah

Antara aktiviti:
1. Makan - makan
2. Sembang - sembang
3. Exchange Gift antara blogger and blogger
4. Cabutan bertuah
5. Tetiba ada tambahan 2 item for cabutan bertuah
6. Tetiba ada gift dari i untuk semua blogger termasuklah husband - husband blogger yang datang.
7. Sesi bergambar dengan jayanya, juga bergambar bersama tuan punya Bies Kitchen.
8. Balik. Hahahaha.

Sabahan Blogger Yang Hadir:
1. http://www.jun-zie.com
2. http://www.ecadwinkyasha.com/
3. https://mrsyatie.blogspot.com
4. http://lizaizara.blogspot.my/
5. https://nnizati.blogspot.my
6. http://shumie-dz.blogspot.my/
7. http://inikisahtia.blogspot.com
8. http://www.syuhadasalleh.my
9. http://ciknurul23.blogspot.com/

Biar Gambar Berbicara

Starting form Jun-Zie cabut nama for exchange gift :D

Then hadiah bertukar, daripada Jun-Zie ke Nurul :D

Then Tia aka Yuyu Zulaikha (Hehe) bertukar hadiah ke i la siapa lagi. hehe


Then Kak Mia bertukar hadiah dengan Liza aka Si Puteri Bunian. Hehe.


Ar. Ni yang part yang membingungkan. Kekeke. While cabutan tiga nama hanya tinggal mereka, then decide, antara mereka sahaja yang bertukar hadiah without cabut nama. Macam mana tu? Hehe.


Selesai Exchange Gift. Ke Aktiviti Cabutan Bertuah pula.
Starting from Nat. Syukur Alhamdulillah, rezeki nat :)


Then cabutan bertuah rezeki untuk Tia pula. Baby syukur tak meragam sangat kan tia :)


Next cabutan bertuah dapat ke Syuhada :)


Then cabutan bertuah dapat ke Nurul :)


Ar ni tetiba ada tambahan dua item for cabutan bertuah.
Dan of course lah me bertuah dapat tudung Amaris daripada Liza :D
Yahoo!


Cabutan bertuah ke dua :D
Sambal Ketuk daripada Syuhada dapat kat Liza. Pergh meleleh tengok. Belum lagi rasa :D


Yup its for me! hahaha.


Minyak wangi daripada Tia :)
Serius wangi tiaaa!!


Dan terakhir, gift daripada i untuk semua para blogger :D

later i talk pasal Bies Kitchen ya ;)
  
Xoxo.
Love Korang
Continue reading Iftar Sabahan Blogger 2017

Checklist Ramadhan

Assalamualaikum fellas. Siapa punya checklist ramadhan la sweet ni. i pinjam tau. i tak tahu siapa punya, then i kreditkan ke google je la. Hehe. Moga apa yang ada dalam checklist ramadhan ni ada juga dalam plan kita tau. InshaAllah. Oh, tak terlambat kot i nak ucapkan Salam Ramadhan buat semua umat muslim dan kengkawan rakan blogger i kan? Salam Ramadhan tau. Puasa, jangan tak puasa. Hehe.


Sumber dan kredit : Google

Xoxo. 
Love Korang!
Continue reading Checklist Ramadhan
,

Pekeliling Waktu Bekerja di Bulan Ramadhan 2017

Pekeliling Waktu Bekerja di Bulan Ramadhan Bagi Penjawat Awam 2017 | Assalamualaikum fellas. Itu dia. Siapa penjawat awam da dapat pekeliling waktu keluar pejabat sepanjang bulan ramadhan untuk tahun ni, sila PM i please. Hehe. Nampak i tak sabar kat situ kan. Muahaha.


PEKELILING WAKTU BEKERJA DI BULAN RAMADHAN 2017

Tak. Ni cerita kemarin dengan one off i punya pegawai di office. Cerita punya cerita, tiba-tiba i cakap jangan lupa cari pekeliling balik kerja puasa ni. Terus gelabah, cari google pekeliling tersebut. Hahaha. Benda-benda melibatkan diri sendiri macam ni, kena dan harus cari dengan cepat. Amboi, amboi. Bersemangat i kan :)

Tapi selalunya juga bagi para wanita yang telah berkahwin macam i, waktu balik sepanjang bulan ramadhan ni of course la jam 3 petang. Tak tahulah sekiranya tahun ni ada perubahan kan. Kita tunggu pekeliling ye para penjawat awam. Sabaq sikit ye. Hehe. Ada seminggu something lagi kan nak puasa. Da plan ke menu apa nak masak sepanjang ramadhan ni? ;)

Xoxo.
Love Korang!
Continue reading Pekeliling Waktu Bekerja di Bulan Ramadhan 2017