Showing posts with label Sabahan Blogger. Show all posts
Showing posts with label Sabahan Blogger. Show all posts
, ,

Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah

Iftar Sabahan Blogger 2017 | Assalamualaikum fello. Kesinambungan daripada entri i sebelum ini iaitu Iftar Sabahan Blogger, kali ni i nak share Restoran yang kitaorang pergi. Called Bies Kitchen. Menghidangkan pelbagai jenis makanan kampung, kuih muih, air yang sedap i cakap dan juga pencuci mulut tersedia. While i tengah draft tentang ini, i telan liur da ni. Hahaha. Which is, is teringat ketam kat situ. Sedapppp. Tanya blogger lain berapa banyak ketam i makan dan telan dengan Eca. Kekeke. Mari, biar gambar berbicara ye.




























 
ni kek beli sendiri. sponsor by Kak Pip The Blogger ;)

i tak mampu nak cakap apa, sebab semuanya sedap.
sedap, selesa dan owner pun sporting giler.

for those yang nak ke sana bersempena dengan Bulan Ramadhan ini,
ni nak bagitau semua bahawanya sepanjang Bulan Ramadhan ini, Bies Kitchen memberikan harga untuk all this makan seperti berikut:

RM20.00 (Dewasa)
RM10.00 (Kanak-Kanak)
0138677588 (KAK BIE)
Tempat : Karamunsing Capital, Kota Kinabalu Sabah 
 
But untuk makluman semua juga, sila hubungi KAK BIE untuk tempahan awal,
sebab semua tempat cepat PENUH.

i tak tipu, sebab we pun hampir-hampir tak dapat tambahan meja dan kerusi. uwargh!
Selamat Berbuka Puasa Semua
 
Xoxo.
Love Korang!
Continue reading Bies Kitchen Karamunsing Capital Kota Kinabalu, Sabah
, ,

Iftar Sabahan Blogger 2017

Iftar Sabahan Blogger 2017 | Assalamualaikum fellas. Itu dia. Tadi telah berlangsungnya Iftar bersama rakan-rakan blogger Sabah di Bies Kitchen, Karamunsing Capital Kota Kinabalu. Which is, plan ni telah pun dirancang beberapa minggu yang lalu bersama-sama rakan-rakan dalam group whatsapp Sabahan Blogger. For me, Iftar kali ini adalah yang pertama untuk i sebagai seorang blogger. Kalau da tahu benda ni akan happening macam ni, da lama i follow kan diri lepas-lepas punya gather. Hehe. Apa pun, later i sambung lagi pasal ni ya. Masa untuk tidur. Mimpi indah Sabahan Blogger! :D


Update From Yesterday Entri bout this :D


IFTAR SABAHAN BLOGGER 2017
Date : 16.06.2017 (Jumaat)
Venue : Bies Kitchen, Karamunsing Capital, Kota Kinabalu, Sabah

Antara aktiviti:
1. Makan - makan
2. Sembang - sembang
3. Exchange Gift antara blogger and blogger
4. Cabutan bertuah
5. Tetiba ada tambahan 2 item for cabutan bertuah
6. Tetiba ada gift dari i untuk semua blogger termasuklah husband - husband blogger yang datang.
7. Sesi bergambar dengan jayanya, juga bergambar bersama tuan punya Bies Kitchen.
8. Balik. Hahahaha.

Sabahan Blogger Yang Hadir:
1. http://www.jun-zie.com
2. http://www.ecadwinkyasha.com/
3. https://mrsyatie.blogspot.com
4. http://lizaizara.blogspot.my/
5. https://nnizati.blogspot.my
6. http://shumie-dz.blogspot.my/
7. http://inikisahtia.blogspot.com
8. http://www.syuhadasalleh.my
9. http://ciknurul23.blogspot.com/

Biar Gambar Berbicara

Starting form Jun-Zie cabut nama for exchange gift :D

Then hadiah bertukar, daripada Jun-Zie ke Nurul :D

Then Tia aka Yuyu Zulaikha (Hehe) bertukar hadiah ke i la siapa lagi. hehe


Then Kak Mia bertukar hadiah dengan Liza aka Si Puteri Bunian. Hehe.


Ar. Ni yang part yang membingungkan. Kekeke. While cabutan tiga nama hanya tinggal mereka, then decide, antara mereka sahaja yang bertukar hadiah without cabut nama. Macam mana tu? Hehe.


Selesai Exchange Gift. Ke Aktiviti Cabutan Bertuah pula.
Starting from Nat. Syukur Alhamdulillah, rezeki nat :)


Then cabutan bertuah rezeki untuk Tia pula. Baby syukur tak meragam sangat kan tia :)


Next cabutan bertuah dapat ke Syuhada :)


Then cabutan bertuah dapat ke Nurul :)


Ar ni tetiba ada tambahan dua item for cabutan bertuah.
Dan of course lah me bertuah dapat tudung Amaris daripada Liza :D
Yahoo!


Cabutan bertuah ke dua :D
Sambal Ketuk daripada Syuhada dapat kat Liza. Pergh meleleh tengok. Belum lagi rasa :D


Yup its for me! hahaha.


Minyak wangi daripada Tia :)
Serius wangi tiaaa!!


Dan terakhir, gift daripada i untuk semua para blogger :D

later i talk pasal Bies Kitchen ya ;)
  
Xoxo.
Love Korang
Continue reading Iftar Sabahan Blogger 2017
,

Bonding With Our Sabahan Blogger

Assalamualaikum fellas. Fuh. Tajuk bukan main. Sabahan Blogger kot. Tu dia, nak share hari tu. Cerita throwback la ni. I pergi cover event ni, perasmian agensi pelancongan yang baru dibuka dekat kota kinabalu sabah la of course kan. I cerita sedikit tentang agensi pelancongan ni. Agensi pelancongan fully cover pakej-pakej umrah dan juga pakej-pakej pelancongan yang lain. Yang best is tentang agensi pelancongan ni, depa menjaga kita punya ni tau, macam orang islam kan, solat 5 waktu dijaga. Kiranya if korang melancong dan singgahlah mana-mana dan da masuk waktu, dan waktu solat kenalah didahulukan. Best kan? Maknanya tak la kena qada ke apa ke kan. InshaALLAH terjaga. Ok, lain-lain boleh PM i kat tepi sikit untuk pakej-pakej percutian yang terbaik ni. Hehe.


Ok, dan dan tu dia. Ni pun cerita i kebetulan sahaja. I sempat masuk group whatsapp sabahan blogger dan i PM tepi si eca (pakai spek mata tu) untuk join cover this event sehari sebelum. Of courselah eca balas segera. Hehe. Thank you eca. Dan after event terus eca bawa lepak kak kiah cafe, kat putatan juga. Nak tahu view kak kiah cafe tu, pergi masuk blog Jun-zie ni.


Sabahan Blogger Bonding

Tak kenal makanya tak cinta kan. I honest memang tak suka pergi event-event macam ni tau. Nak bagi i review ke apa ke pasal event or any products, i lebih suka duduk diam-diam. Email i and diskus kat email or whatsapp or wechat then i review. But this time, omaigad! I turun padang kot. Kali pertama. Hahaha. Then meet the sabahan blogger. For first time, memang segan nak tegur. Malu kot. But then mari duduk satu bumbung, uyooo. Macam sudah kenal lama bah gia. Hahaha.

 
Thank you eca aka the cikgu tuition (sila pm if nak deal eca as korang punya guru tuition ya), thank u nat the student U, thank u liza the Personal Assistant (hehe), thank u jun the orang kaya (amin jun). Malu pula i nak duduk sama meja dengan korang. I blogger tepi jalan kaki lima sinsuran je. Hahaha. Hopely, our relationship tak terhenti sampai di majlis kita cover hari tu sahaja tau. Jangan main-main, kitaorang da ada group Girlfriend! Muahaha.
 
Whatsapp Sabahan Blogger

Ok, ni nak kongsikan terus, any blogger sabah yang nak join group for sabahan blogger, boleh PM i tepi sikit juga, nanti i selitkan number korang dalam group. Lepas ni boleh borak-borak. Depa blogger sabah aktif dalam tu. Jangan tak tahu, Uzu blogger retis femes amos empunya blog kisahemasputih tu pun ada dalam tu tau. Dia sweet sangat. Manalah tahu nanti uzu kawen, kita boleh pergi ramai-ramai kan? Ok cepat PM!!! :)

Xoxo.
love Korang!
Continue reading Bonding With Our Sabahan Blogger