Showing posts with label collaborate. Show all posts
Showing posts with label collaborate. Show all posts

15 June 2017

Hijab Style 2017 Terbaik di Zalora

Assalamualaikum pembaca. Hijab Style bukan lagi satu gaya yang asing di Malaysia, kan. Malah makin hari makin ramai yang mengenakan hijab. Sudah tu, siap berhijab style lagi.

Sebut pasal Hijab Style, kat sini i nak kongsikan koleksi daripada Zalora, called Zalora Raya 2017. Dimana pada tahun ini, Zalora telah menjadi tuan rumah kepada beberapa koleksi eksklusif daripada para pereka yang tidak asing lagi seperti Kree, Pikat KL, Calacara, Mermaid Luxe, Kami Idea, Minaz, FZK, Lubna, Petra; hijab brands by Ilham Echenta, Naelofar dan mumu; and designer collaborations with LYNDARAHIM, Syomirizwa Gupta, Tsyahmi dan juga Tom Abang Saufi.

Hijab Style 2017

Dah beli hijab untuk hari raya yang bakal tiba? Tak lagi? Ok, jom dapatkan koleksi daripada Zalora. Untuk pengetahuan, bukan sahaja koleksi hijab boleh didapati, malah, koleksi baju raya terkini juga boleh didapati daripada Zalora online. Baju Kurung dan Baju Melayu Murah!
Koleksi Hijab daripada Ilham Echenta


Basic Charm Turban Crepe Ruffle

NOW RM 59.00

- Ruffle details on strap
- Polyblend
- Semi-elasticised
- Lined
- Face dimensions: L27cm x W27cm
- Strap: L78cm


Aulia Velvet Satin Tiara Hijab

NOW RM 79.00

- Smooth solid hue fabric with gem embellishments
- Satin blend
- Semi-elasticized
- Unlined
- Face dimensions: L27cm x W26.5cm
- Shawl: L99cm

Koleksi Hijab daripada Naelofar


Starlet Raya Instant Shawl

NOW RM 55.00

- Flowy instant shawl with Aurore Boreale inspired gem embellishments
- Heavy chiffon
- Stitched hem
- Face dimension: L28.0cm x W27.0cm
- Neck drop: L16.0cm


Dazzle Raya Shawl
NOW RM 59.00

- Pastel hued flowy shawl with gem embellishments
- Korean Chiffon
- Stitched hem
- Dimension: L30.3cm x W10.8cm

Koleksi Hijab daripada Mumu


Geometric Print Shawl

NOW RM 79.00

- Geometric print shawl
- Satin silk
- Stitched hem
- Dimensions: L171cm x W65cm


Marble Square Scarf

NOW RM 95.00

- Marble printed square scarf
- Satin silk
- Stitched hem
- Dimensions: 107cm x 107cm

Cantik-cantik kan koleksi eksklusif mereka? Jom dapatkan sekarang tau. I lebih suka online shopping such like Zalora. Tak perlu beratur panjang untuk mendapatkan sesuatu koleksi hijab yang i suka. Jika telah disediakan medan yang mudah untuk berbelanja, kenapa tidak untuk mencuba kan? Jom. Klik https://www.zalora.com.my/raya/ untuk koleksi hijab style 2017 daripada Zalora untuk hari raya anda. ;)

Xoxo.
Love Korang!

05 June 2017

Women Shoes That Are Perfect For Work

Assalamualaikum fellas. Wanita dan kasut memang tidak dapat dipisahkan. Siapa setuju? I setuju. Sebab i minat membeli kasut dan i jenis yang sangat memilih kasut untuk keselesaan kaki sendiri. I yakin korang juga macam i.

Tahu tak korang. Terutamanya para wanita. Kasut memainkan peranan yang sangat besar dalam membentuk jati diri kita dan sudah pasti kasut juga one off cara meningkatkan keyakinan diri kita. Terutamanya ketika bekerja.

Dan, bagi wanita yang bekerja. Sudah pasti ditempat kerja adalah tempat yang memerlukan kita kena sentiasa berkeyakinan selalu. Kan? I pasti, mesti kat rak office korang tu penuh dengan pelbagai koleksi kasut korang juga kan? Hehe.

Ok, apa pun. Kat sini, i nak kongsikan various types of women shoes that you can rock at the office while still looking fashionable. Jom baca.


1. Strappy High Heels

Ok, ni kasut yang sesuai untuk mereka yang jenis sentiasa sibuk berjalan keluar masuk office berjumpa dan berurusan dengan orang ramai. Jika korang adalah dalam kalangan yang sentiasa busy dan nak cepat bergerak, yes u are, kasut tumit tinggi bertali ini adalah pilihan yang tepat untuk korang. Tak kira apa reka bentuk sekalipun, as long strayppy di sekeliling buku lali, pasti akan membantu korang yang sentiasa sibuk berjalan namun masih kelihatan bergaya.

2. Platform Wedges

Ni jenis orang macam i. Hehe. Maksudnya, busy dengan kerja, tapi still rasa stabil apabila memakai dan masih dalam keadaan terkawal. Jangan tak tahu, si pemakai jenis ini adalah seorang yang rendah hati tau dan sentiasa mudah sahaja apabila bekerja. Hahaha. Juga, pakai kasut jenis boleh dipadankan dengan skirt mahu pun seluar. Still nampak gojes dan profesional. I pakai. I tahulah. Hehe. Dan, tahu tak korang, kasut jenis ni sangat banyak sekarang, dan of course Zalora juga ada mengeluarkan pelbagai koleksi reka bentuk Platform Wedges dan yang pasti akan kelihatan bergaya. Ok, cuba bayangkan pakai kat office? Depan kengkawan? Mahunya tak cemburu kengkawan. Hahaha. Jadi, jangan risau untuk memilih Platform Wedges dan ya jom kerja dengan bersemanga tau!.

3. Stilettos



Omgee! I serius nak cuba dan teringin nak cuba pakai kasut jenis Stilettos ni sebenarnya. Namun, dukacita. Sedari diri sendiri dahulu. Hahaha. But! For ladies who want that extra extra extra boost, stilettos will definitely rock your whole outfit into glamour mode. Berdiri sama tinggi, bangga dan ya bergaya berjalan dengan Stilettos merah around office, it will absolutely put that boss lady feel in you for the rest of the day. Hahaha.

So! Macam mana? For sure korang pun ada pilihan kasut korang sendiri kan? Jom share dengan i cepat!

Xoxo
Love Korang.

16 January 2016

Invitation to collaborate with Zalora Malaysia Kali Ke-3


syukur alhamdulillah. rezeki yang amat baik dipermulaan tahun baharu 2016 ini. tak tahu nak kata apa da. just wanna say thanks so much dekat zalora malaysia kerana sekali lagi, untuk kali ke 3 buat aku, kerana sudi menjemput aku untuk menulis tentang produk mereka. syukur alhamdulillah. sebagai hadiah, woot woot RM100 voucher sebagai token. Ya Allah. terima kasih zalora! baiknya hati awak :D hahaha.


Hi,

Thank you for publishing the entry! I like that you have added in your own personal touch to the entry, very nicely done :)
As promised, here is your RM100 Zalora cash voucher code: xxxxxxxxx
It has been a pleasure working with you. I hope you have a wonderful experience shopping at Zalora :)

Thank you again!

artikel berkaitan Zalora :)
Tampil Mengoda bersama Melissa Shoes!
Heel Shoes to Wear on Your Birthday!
Jemputan kerjasama dengan Zalora Malaysia
3 Fesyen Terkini Baju Raya 2015
Barangan daripada Zalora Dah Sampai~
Pengalaman Membeli belah di Zalora
Invitation to collaborate with ZALORA Malaysia Kali Ke - 2
Waktu Yang Sesuai Membeli Belah di Zalora!

giler engkau tak wonderful shopping kat zalora. hehe. PG tengah servey-servey nak beli apa untuk kali ke 3 ni. hehe. nanti PG share ye ;)

again. thanks Zalora Malaysia!

done ;)

13 January 2016

Tampil Mengoda bersama Melissa Shoes!

Melissa Shoes. Warna pink dekat situ memang betul-betul mengoda kan? ;) rasa nak grab 10 pasang je. amboi amboi. Ok, regarding tajuk PG atas tu, let me share sedikit bout Melissa Shoes kat korang, sebelum PG berkongsi 4 tips hebat membeli Melissa Shoes!

MELISSA SHOES adalah satu jenama fesyen kasut yang PG rasa tidak perlu diperkenalkan lagi sebenarnya! Ini terbukti dengan kewujudannya sejak lebih tiga dekad yang lalu, telah berjaya mencuri perhatian ramai pelanggan setianya untuk kekal setia sehingga ke hari ini. Mempunyai aura tersendiri, setiap barisan produknya pula, hadir dan diserikan dengan rekaan yang penuh elemen keremajaan dan sentiasa mengikuti perkembangan trend fesyen terkini yang sedang hangat dalam pasaran.

Malah, kini Melissa Shoes telah menjadi jenama fesyen kasut pilihan yang telah berjaya menarik perhatian ramai fashion stylist dan peminat fesyen yang lebih dikenali sebagai fashionista di seluruh dunia dan juga Melissa mempunyai reputasinya tersendiri yang cukup gemilang dalam industri fesyen sebagai jenama kasut plastik nombor satu di dunia!.

Untuk pengetahuan semua juga, selain daripada itu, Melissa mempunyai pencapaian yang cukup hebat dalam menghasilkan rekaan kasut yang cukup inovatif dengan kolaborasi istimewa bersama pereka fesyen antarabangsa yang hebat seperti Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier, Iseey Miyake dan Karl Lagerfield yang turut dikenali sebagai living legend. Hebat bukan? :)

4 TIPS MEMBELI MELISSA SHOES

PG kalau bab membeli kasut sebenarnya sukar untuk mencari sepasang kasut yang terbaik. Lebih-lebih dan nak-nak lagi untuk cari yang terbaik dengan harga yang berpatutan. hehe. Tapi, apa pun. Kat sini, PG nak kongsi dengan korang, 4 tips membeli Melissa shoes yang korang perlu tahu, dan boleh digunakan untuk mendapatkan kasut yang terbaik dengan harga yang menarik. jom baca. 

  1. Tips pertama, peka dengan bajet dan elakkan impulse purchase. pastikan korang mempunyai senarai kasut yang korang benar-benar mahukan. cari dan stick dengannya. tidak semestinya jika ada kasut yang tengah on sale, bermakna korang nak pun dapatkannya juga. kena stick pada yang satu la sebenarnya. hehe.
  2. Tips kedua dari seorang fashion stylist. Cuba untuk keluar membeli-belah pada penghujung hari. Ini kerana selepas korang banyak berjalan, kasut yang korang akan cuba, inshaAllah akan fit dengan lebih baik dengan kaki dan akan lebih selesa.
  3. Tips ketiga, dapatkan tiga saiz kasut yang berbeza sebelum membelinya. Beli yang benar-benar muat sahaja. mudah je tips ni kan? ;)
  4. Tips keempat, jika korang sukar berjalan dengan kasut tersebut, jangan beli! Mungkin ianya kelihatan cantik tetapi for sure korang tak nak kasut yang cantik tetapi menyakitkan dan tidak selesa kan? :)

so bagaimana? telah mendapat gambaran kasut apakah yang akan korang beli dekat Melissa Shoes? for sure pinky one tu kan? hehe. semoga tips yang PG Kongsikan ini dapat membantu korang dalam membuat pemilihan untuk membeli Melissa shoes atau maybe kasut-kasut jenama lain pula. semoga bermanfaat! ;)

done.

13 May 2015

3 Fesyen Terkini Baju Raya 2015

Hi Fellos. Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri! Alamak. in Advance pula ucapan tu kan. Ramadhan tak mai lagi, da sebut-sebut Syawal :D Haha. Apa pun, korang tak salah baca tajuk PG tau. Sebab dekat sini PG nak kongsikan dengan korang, 3 Fesyen Terkini Baju Hari Raya 2015 dari Butik Zalora Malaysia untuk korang peminat setia Zalora!


3 Fesyen Terkini Baju Raya 2015. Ok, as korang tahu Zalora sentiasa memeriahkan industri fesyen tanah air kita dengan kemunculan pelbagai rekaan baju raya yang unik dan menarik kan?, dan PG yakin telah ada yang menantikan, apakah koleksi baju raya terbaharu daripada pereka-pereka fesyen termuka tanah air seperti Jovian Mandagie, Rizalman, Nurita Harith dan ramai lagi.

dan, apakah fesyen terkini baju raya untuk tahun 2015? Yes. PG yakin korang sudah telah tidak sabar untuk mengetahuinya kan.


Ok, dekat bawah ini adalah diantara koleksi fesyen baju raya yang boleh korang temui daripada koleksi Zalora dan Fashion Valet sendiri, dan that was early suprise is, sudah terdapat beberapa pereka fesyen yang telah membuka pesanan awal atau pre-order untuk Raya 2015 ini. awesome wei! PG pun tak sabar nak shopping dekat Zalora.


Peplum - Honestly, permintaan terhadap rekaan baju kurung peplum yang pernah menjadi fenomena melanda industri fesyen muslimah di negara kita ni tak pernah putus-putus kan. PG percaya sampai lah ni pun, pasti ada permintaan untuk peplum. Bukan untuk penggunaan di hari raya aidilfitri sahaja, malah untuk apa-apa majlis sekali pun :)


Kimono - Rekaan kimono tidak kurang hebatnya. Rekaan yang sedang trending kini, memang patut dicuba dan that one so unik kan? bayangkan pakai di pagi hari raya aidilfitri yang mulia? pastinya anak-anak gadis akan mencemburui sesama sendiri :D


Kurung Moden – Rekaan ketiga yang masih mendapat permintaan adalah baju kurung moen. Rekaan ketiga ni memang rekaan kegemaran PG. Kurung moden atau mama kata rekaan cutting princess ni memang sesuai bagi mereka yang ingin nampak lebih elegen, sudah pastinya dipagi hari raya :)

So? Apa tunggu lagi? Cepat dapatkannya di Zalora Malaysia tau :) Semoga artikel ini dapat membantu korang yang sedang mencari apakah fesyen terkini baju raya 2015. ;)

Toodles.

29 October 2014

Heel Shoes to Wear on Your Birthday!

Heel Shoes to Wear on Your Birthday!


Sambutan hari jadi sememangnya adalah satu sambutan yang memang dinanti-nantikan oleh semua orang kan? Terutamanya kaum wanita seperti PG. Kalau da namanya perempuan, PG yakin akan ada pelbagai persiapan untuk hari sambutan tersebut oleh si birthday girl. Sebulan sebelum majlis adalah waktu yang paling sesuai untuk merancang. Setuju tak? Yup. PG Setuju! haha. Mungkin tidak semua yang merancang tetapi bagi PG, majlis sambutan hari jadi memang dinantikan dan perancangan untuk menyambutnya memang patut dirancang dari awal. Bukan apa, selain kita meraihkan ulang tahun kelahiran kita, tetapi ianya juga adalah satu majlis 'kenduri kecil' untuk kita bersyukur dengan pertambahan usia yang meningkat, ianya juga seiring dengan pencapaian diri sendiri berbanding tahun yang sudah.

Ok. Sebut tentang sambutan hari jadi yang bakal tiba ni, PG wanna thanks to Zalora Malaysia, kerana sudi berkongsi tips yang mudah dan simple untuk persediaan menyambut hari jadi yang bakal tiba, then PG nak kongsikan bersama dengan anda juga! :)

Lokasi dan Tema

Pemilihan lokasi mengikut lokasi kegemaran kita. Bagi PG, lokasi yang the best adalah lokasi atau kawasan yang tidak melalui kawasan 'jammed', mudah ditemui dan yang lebih penting, kita berada dalam keadaan selesa dan santai ketika menyambut hari jadi kita sendiri.

Pemilihan tema juga penting, base on lokasi yang telah kita pilih, apakah tema yang kita gemari, sudah boleh diagak mengikuti lokasi yang bersesuaian. Pastinya tema yang dipilih suatu yang bakal menyerlahkan penampilan kita sebagai birthday girl kan? :D

Kasut dan Pakaian

Dua perkara atas ni memang amat penting pada majlis tersebut, ianya agar memastikan penampilan 'birthday girl' adalah yang paling menyerlah!.

Oleh itu base on PG punya tajuk entri atas tu juga, kat bawah ni, PG nak share beberapa tips untuk anda yang sudah mempunyai beberapa helai dress hitam idaman untuk dipakai tetapi masih tercari-cari untuk memilih heel shoes yang sesuai untuk dipadankan pada majlis itu nanti. 

Dress hitam

Dress hitam sememang merupakan pilihan utama yang sering dipakai oleh wanita. Bukan sahaja memberikan ilusi tubuh badan yang langsing, tetapi ia juga amat sesuai untuk dipadankan dengan apa jua jenis kasut dan aksesori sampingan.

Sebut tentang heels, apakah jenis heels yang paling sesuai dipadankan? Ok, kat bawah ni ada beberapa jenis heels yang boleh kita praktikan untuk dipadankan.Tips dari Zalora Malaysia!

Heel Shoes



Pilih heel shoes yang mempunyai warna yang terang atau bright colors untuk penampilan yang lebih menyerlah. Elakkan pemakaian kasut yang berwarna gelap agar kita tidak kelihatan 'tenggelam' ketika sambutan hari jadi kita sendiri.


Jika anda sukakan warna-warna pastel seperti diatas, let's play princess! Gayakan bersama glitter heels untuk penampilan yang lebih glamour atau pilih heel shoes yang berwarna coklat atau beige untuk kelihatan sweet J! :D


Tidak sempat untuk membeli dress baharu? Ok, jangan risau! Pilih sahaja mana-mana dress yang paling selesa dipakai dan,


padankan dengan heel shoes yang simple seperti warna hitam atau gelap untuk menyelamatkan keadaan. For sure, kita mahu menjadi mangsa fesyen kan? :)

Ok! i'm done with it. Moga perkongsian dari PG ini dapat membantu kita untuk memadankan pakaian dan kasut yang bersesuaian untuk majlis kita nanti. hehe. Then, jom! Layari laman Web Zalora Malaysia sekarang dan temui pelbagai koleksi heel shoes online lagi dan yang pastinya menepati citarasa anda!

Oh ya, Happy birthday in advance dari PG dan Zalora Malaysia! :)
Toodles.